Michal Prášek potřetí ovládl seriál Alpe Adria

V chorvatské Rijece na okruhu Grobnik se jel závěrečný závod Alpsko – jadranského šampionátu. Na startu nemohl chybět ani havlíčkobrodský jezdec Michal Prášek, který měl před startem slibný náskok 29 bodů ve třídě Superstock 1000.

uniweb weby

Kvalifikace do závodu vyšla Práškovi nad očekávání dobře, podařilo se mu zajet čas 1.29.6 a vybojoval si tak poleposition s náskokem 1.5 sekundy na druhého Chorvata Renato Novosela.

„Před závodem jsme se dlouho rozhodovali, jakou nasadíme zadní pneumatiku. Nakonec jsme se rozhodli pro tvrdší směs, abych byl silný v závěru závodu,“ popisuje Michal Prášek. Start do závodu ale neměl ideální a propadl se na šesté místo. „Během prvního kola jsem dva závodníky předjel a více jak polovinu závodu jsem jezdil v závěru skupinky, která bojovala o vítězství. V momentě, kdy nám poodjel vedoucí závodník Svitok už ale nebyl čas vyčkávat. Během kola jsem se propracoval na druhé místo a hnal jsem se za vedoucím Tomášem Svitokem. Tři kola před cílem jsem se dostal do vedení a to jsem nepustil až do cíle, kde jsem měl náskok téměř 5 sekund,“ popsal závod havlíčkobrodský jezdec.

Před nedělním závodem dráha lehce zmokla, ale přesto Michal Prášek jako většina závodníků startoval na suchých pneumatikách. „Už při warm up lapu jsem ale dostal dvakrát velký kopanec, kdy jsem myslel, že půjdu k zemi. Odstartoval jsem pátý, ale soupeři mě předjížděli jako bych stál na místě. Propadl jsem se až na desáté místo a do půlky závodu jsem se hodně trápil. Nakonec jsem se dostal alespoň do nějakého tempa a v závěru jsem urval sedmé místo a zajel čtvrté nejrychlejší kolo,“ popsal Prášek.

S jistotou si tak pohlídal vítězství letošního šampionátu Alpe Adria a stýmem Roháč & Fejta slaví hattrick - Alpsko – jadranský šampionát ovládl v sezonách 2015, 2016 i 2017.

„Letošní sezona pro mě byla velmi výjimečná, protože jsem navíc před týdnem dokázal vyhrát šampionát Mistrovství republiky na přírodních okruzích v kubatuře nad 600,“ popsal čerstvý vítěz, kterého ještě na začátku října čeká závod na Slovakiairingu. Bude bojovat o titul v Mistrovství České republiky, kde mu patří průběžné první místo.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 16.09.2017 14:44




0 +
 

Hlavní zprávy