Mladí jihlavští tanečníci na světovém šampionátu

V německém městečku Poing nedaleko Mnichova se v sobotu 14. října konalo Mistrovství světa párových formací junior, na které se z České republiky kvalifikovala také formace Czech Machine z jihlavského klubu Elvis.

uniweb weby

Formace tancuje ve složení Dušan Valenta, Kateřina Žahourková, Tomáš Menšík, Adéla Kantorová, Daniel Menšík, Nela Šedová, Filip Šandera, Julie Procházková, Marek Špejtek a Eliška Musilová. Soutěže se zúčastnilo celkem 14 formací z Německa, Ruska, Polska, Maďarska, Chorvatska a České republiky.

„V základním kole obsadila naše formace deváté místo, v opravném kole se posunula ještě výš na osmé místo. V tu chvíli jsme začali doufat, že by mohl v semifinále vyjít postup do večerního finále mezi nejlepších sedm formací. V semifinále předvedli tanečníci velmi přesvědčivý výkon s vysokým nasazením a do finále postupovali dokonce z šestého místo. Po celodenním tanečním maratonu formaci už trochu došly síly a obsadila tak konečné 7. místo,“ prozradila postup formace soutěží trenérka Zuzana Javůrková.

Druhá česká formace Inspiration z pražského klubu RRC Domino TJ Sokol Jinonice obsadila semifinálové dvanácté místo, mistry světa se stala formace Forsage z Ruska. „Umístění je pro nás velmi cenné, už od začátku své trenérské kariéry jsem si přála finálové umístění na Mistrovství Evropy či světa a nyní se mi to splnilo. Za to patří velké dík všem tanečníkům a vedoucím klubu. Myslím, že jsme si všichni užili celou soutěž, vychutnali úžasný pocit být sedmou nejlepší formace na Světě a nyní nás opět čeká práce na dalším zlepšování,“ dodala Zuzana Javůrková.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy