Modernizace a rozšíření nemocnice Nové Město

Rekonstrukce gynekologického pavilonu začne v Nemocnici Nové Město na Moravě v letošním roce. Nový pavilon bude provozně úsporný a stavba nového pavilonu pro dialýzu zvýší kapacity zdravotní péče.

uniweb weby

V letošním roce začne reconstrukce gynekologického pavilonu Nemocnice Nové Město na Moravě. Informoval o tom Karel Janoušek, radní Kraje Vysočina pro oblast majetku. Přestože práce budou probíhat za provozu nemocnice, odborníci promyšlí etapizaci procesu, aby co nejméně zasáhli do chodu zařízení.

Rekonstrukce se dotkne všech čtyř stávajících pater pavilonu a navíc přinese nástavbu pátého patra. Doba trvání prací je odhadována na 2,5 roku, přičemž projekt zahrnuje nové pokoje, ambulancemi a menší operační sály. Podle Karla Janouška je významné, že celý rekonstruovaný pavilon bude mít pasivní standard, což znamená, že bude provozně úsporný.

Kromě rekonstrukce gynekologického pavilonu se Kraj Vysočina pustí i do stavby nového pavilonu dialýzy v Novém Městě na Moravě. Jelikož stále více pacientů vyžaduje dialýzovou péči, novostavba bude jediným řešením, jak zvýšit kapacity současného provozu. Náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví, Vladimír Novotný, informoval, že nové pracoviště bude disponovat 25 lůžky a přispěje k zlepšení situace jak pro pacienty z Vysočiny, tak pro pracovní tým dialýzy novoměstské nemocnice.

Stavba pavilonu dialýzy bude částečně zapuštěna do terénu a objekt bude mít zelenou střechu s centrálním světlíkem, který poskytne dostatek denního světla. Tento ekologický přístup umožní snížit dopady na okolí a zároveň vytvoří příjemné prostředí pro pacienty i zaměstnance nemocnice.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy