Most v Březině u Hořepníku čeká kompletní rekonstrukce

Kraj Vysočina nechá v letošním roce zrekonstruovat i most v Březině u Hořepníku na Pelhřimovsku. Stavební práce na rekonstrukci mostu na silnici II/129 by měly odstartovat v červnu. Po opraveném mostě by se řidiči mohli projet už letos v listopadu.

uniweb weby

„Vysoutěžená stavební firma s nejnižší cenovou nabídkou ubourá parapety mostu, odbourá a odtěží všechny konstrukční vrstvy až na horní povrch kamenné klenby, rozebere stávající poprsní zídky a očistí a hloubkově spáruje kamenné zdivo klenby. Z horní strany pak klenbu zpevní obetonováním s vyztužením KARI sítí,“ informoval krajský radní pro oblast dopravy Jan Hyliš s tím, že součástí stavby je také úprava silničního úseku II/129 v délce přibližně 143 metrů.

Stavba, která podle odhadů začne v červnu letošního roku, bude probíhat za úplné uzavírky komunikace s vyloučením veškeré dopravy i chodců. V režimu předčasného užívání by se automobily i pěší měli na most vrátit letos v listopadu, do té doby budou využívat značenou objízdnou trasu. Finálně by měla být rekonstrukce hotová v průběhu února 2018.

Kraj Vysočina v rozpočtu na rok 2017 počítá i s opravami dalších mostů po celém regionu. Rekonstrukci potřebuje například most v Dlouhé Vsi na Havlíčkobrodsku, za obcí Býkovec na Jihlavsku, ve Zdešově na Pelhřimovsku, v Litohoři nebo Opatově na Třebíčsku i v Rozsochách na Žďársku. Větší investici představují práce na mostech v Ronově, na silnici II/405 v Přísece, na II/129 v Želivě nebo na komunikaci II/602 ve Velkém Meziříčí.

Ilustrační foto: REGIONVYSOČINA.CZ



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy