Muž měl v bytě pěstírnu

JIHLAVSKO: Před domem muž napadl muže a ženu

uniweb weby



Jihlavští policisté zasahovali proti agresivnímu muži, který napadl svého souseda kovovou tyčí. V rámci zákroku navíc zjistili, že kromě násilí má muž blízko také k drogám. V bytě měl podezřelý muž totiž pěstírnu konopí. Kriminalisté zajistili předměty určené k pěstování, rostliny konopí i usušenou marihuanu. Zadržený muž skončil v policejní cele a kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání, obviněn je ze spáchání tří trestných činů.

Závažný případ pro policisty začal ve večerních hodinách oznámením přijatým na tísňové lince. Napadený muž a žena se ukryli v garáži v Jihlavě, protože předtím čelili u domu útoku agresivního muže, a žádali o rychlý příjezd policistů. Na místo ihned vyjely policejní hlídky. Policisté zajistili po příjezdu k domu bezpečí pro napadené osoby a zjistili, že podezřelý muž utekl do bytu. Pokřikoval z balkonu a z jeho jednání a chování vyplynulo, že je pod vlivem návykové látky. Policisté muže zadrželi a s pouty na rukou mířil do cely. Test na zjištění přítomnosti omamné látky byl u něho pozitivní. Při zákroku policisté zjistili, že v bytě je pěstírna konopí a množství marihuany. Prověřování závažného případu převzali jihlavští kriminalisté, v bytě provedli domovní prohlídku. Zajistili pěstební stan a další předměty určené k urychlenému pěstování rostlin, dále rostliny konopí a usušenou marihuanu. Zajistili také kovovou tyč.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Dvaačtyřicetiletý muž z Jihlavska je obviněn ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, dále přečinu výtržnictví a přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán. 

Dvaačtyřicetiletý muž je obviněn z toho, že v bytě několik let pěstoval rostliny konopí a při každé sklizni následně získal přibližně 300 gramů marihuany. Dále je obviněný z násilného trestného činu, při kterém v prostoru u bytového domu bezdůvodně napadl muže a ženu. Nejprve začal z balkonu bytu na muže před domem pokřikovat a urážet ho. Slovnímu napadání čelila také žena, která z domu vyšla. Na útok ani jeden z nich nereagoval. Obviněný muž za nimi z bytu vyšel ven a nesl si s sebou kovovou tyč, kterou napadeného muže udeřil do oblasti ramene. V dalším útoku nemohl pokračovat vzhledem k tomu, že se ženě podařilo dveře zavřít a oba napadení vyhledali úkryt v garáži.
Zranění napadeného muže si nevyžádalo lékařské ošetření, ale vzhledem k intenzitě a provedení útoku mu vážnější zranění hrozilo. Nedošlo k němu jen náhodou a rychlou reakcí napadeného muže na útok. 

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová
28. května 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 28.05.2024 06:54



0 +
 

Hlavní zprávy