Muž pronásledoval ženu

PELHŘIMOVSKO: Stíhán je vazebně.

uniweb weby



Za mřížemi skončil pětašedesátiletý muž z Pelhřimova, který obtěžoval svoji bývalou partnerku. Podezřelého muže minulý týden kriminalisté zadrželi. V minulosti byl potrestán podmíněným trestem za obdobné jednání. Obviněný muž je stíhán vazebně.

Muž svoji bývalou partnerku přibližně od února do doby zadržení obtěžoval tím, že vyhledával její přítomnost. Muž na ženu čekával před její prací, následně ji pronásledoval do obchodu, když chodila nakupovat nebo dělal, že se v prodejně setkali náhodně. Jezdil do obce u Pelhřimova, kde žena bydlí, kde se v okolí jejího domu procházel či jezdil na kole. Sledoval ji i v případech, kdy žena byla venku na procházce. V několika případech vnikl i na oplocený pozemek u domu své bývalé partnerky, kdy se snažil dostat dovnitř.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání zadrženého muže. „Pětašedesátiletý muž je obviněn z přečinů porušování domovní svobody a nebezpečného pronásledování, přičemž takové činy spáchal opětovně,“ řekl mjr. Mgr. Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl do vazby vzat a policisté ho odvezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Ing. Michaela Lébrová, komisařka
19. července 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

19.07.2024 09:44



0 +
 

Hlavní zprávy