Muž vyráběl a prodával pervitin

JIHLAVSKO: Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže

uniweb weby



V policejní cele skončil tento týden muž, který vyráběl pervitin a drogy dále distribuoval. Rukama mu prošlo několik desítek gramů pervitinu. Společně s ním zadrželi policisté také jeho známou, která mužem vyrobený pervitin užívala a rovněž prodávala. Kriminalisté zajistili při prohlídce bytu předměty a chemikálie určené k výrobě pervitinu. Muž i žena čelí obvinění ze spáchání trestného činu a hrozí jim až pětiletý pobyt za mřížemi.

Dvojici důvodně podezřelou ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté v úterý 18. června v ranních hodinách v Třešti. Muže dopadli na ulici a pro ženu si přišli do bytu, kde v současné době pobývá. Oba zadržení směřovali s pouty na rukou do jihlavských policejních cel. Kriminalisté provedli v bytě domovní prohlídku a zajistili marihuanu, různé předměty, laboratorní sklo a chemikálie určené k výrobě pervitinu.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého padesátiletého muže z Novojičínska a pětatřicetileté ženy z Jihlavska. „Muž i žena jsou obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost, zejména majetkovou ale také drogovou. Odpykal si i nepodmíněné tresty odnětí svobody. Také žena má za sebou trestní minulost.

Muž je obviněn z toho, že přibližně od začátku roku vyráběl na různých místech Jihlavska pervitin. Získanou drogu užíval pro svoji potřebu a část distribuoval dalším lidem. Pervitin si od něho kupovali zájemci v Třešti, drogy jim poskytl v desítkách případů. Pervitin od muže získávala také obviněná žena. Rovněž ona pak drogy částečně užívala a zbytek na Třešťsku prodávala dalším lidem.

Po provedení nezbytných úkonů byl obviněný muž i žena ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová
21. června 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
21.06.2024 10:15



0 +
 

Hlavní zprávy