Nové komfortní autobusy a hledání řidičů: Vysočina modernizuje veřejnou dopravu

Cestující ve východní části Vysočiny se těší na nové, komfortní autobusy, které začnou jezdit od ledna. Dopravní společnosti investují stovky milionů do obnovy vozového parku a hledají nové řidiče, aby splnily nové smlouvy s krajem.

uniweb weby

Ve východní části Vysočiny zažívají cestující nový komfort – region se může pochlubit moderními autobusy, které začnou jezdit od ledna. Dopravní společnosti se připravují na splnění nových smluv s krajem, které vyžadují modernizaci vozového parků. Například společnost Zdar ze Žďáru nad Sázavou plánuje investovat přibližně 400 milionů korun do sedmdesáti nových autobusů. Tyto vozy budou lépe uzpůsobeny pro osoby s invalidním vozíkem a nevidomé cestující, čímž se zlepší přístupnost veřejné dopravy.

Kromě nových autobusů přichází i potřeba nových řidičů. Nové smlouvy totiž znamenají, že autobusy budou najezdí o zhruba 20% více kilometrů než dosud. Žďárská firma Zdar plánuje najít 20 nových řidičů. Podobně koncern Icom transport, který začne obsluhovat oblast kolem Bystřice nad Pernštejnem a Velkého Meziříčí, hledá přibližně 75 řidičů. Inzeráty na nové šoféry vydala i společnost ČSAD Autobusy České Budějovice, která nově obsluhuje Jihlavsko pod značkou Busem.

Obnova vozového parku a hledání nových pracovníků je klíčovým krokem ke zlepšení veřejné dopravy v regionu, která slibuje nejen vyšší komfort, ale i rozšíření služeb pro cestující.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy