Nový cvičný byt v Moravských Budějovicích: Děti se budou učit samostatnosti

Základní a praktická škola v Moravských Budějovicích otevřela nový cvičný byt, kde se děti se speciálními vzdělávacími potřebami budou učit samostatnosti a péči o domácnost.

uniweb weby

V Moravských Budějovicích se uskutečnilo slavnostní předání nového cvičného bytu, kterého se zúčastnili významní představitelé Kraje Vysočina a místní samosprávy.

Mezi přítomnými byli hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný, senátorka Hana Žáková, starosta Moravských Budějovic Martin Ferdan a místostarosta Jan Švaříček. Slavnostního ceremoniálu se také účastnil radní kraje Karel Janoušek, který poskytl více informací o projektu.

Nový cvičný byt pro Základní a praktickou školu v Moravských Budějovicích představuje významnou investici o hodnotě více než 2 miliony korun. Město přispělo téměř půl milionu korun na vybudování základové desky a infrastruktury. Zbytek financí pokryl Kraj Vysočina, který se postaral o objednání speciálního kontejneru a kompletní vybavení bytu.

Byt je navržen tak, aby co nejvíce připomínal běžnou domácnost. Důraz je však kladen na bezpečnost obyvatel a jejich pohodlí. Vybavení bytu zajišťuje nejen praktickou, ale i komfortní podobu, která umožní snadnější adaptaci budoucích obyvatel na samostatný život.

Podle slov radního kraje Karla Janouška je tento projekt důležitým krokem vpřed ve směru podpory samostatnosti a praktických dovedností studentů. Místní samospráva i Kraj Vysočina se shodují na tom, že investice do vzdělávání a sociálních služeb jsou klíčové pro dlouhodobý rozvoj regionu.

S cvičným bytem získají studenti praktické školy možnost připravit se na reálné životní situace v bezpečném prostředí, což jim usnadní přechod do samostatného bydlení a začlenění do společnosti.

Projekt cvičného bytu je dalším příkladem spolupráce mezi Krajem Vysočina a místními samosprávami při vytváření lepšího a bezpečnějšího prostředí pro všechny obyvatele regionu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy