Nový partner české fotbalové ligy

Českou fotbalovou ligu čeká velká změna. Novým generálním partnerem se stává sázková kancelář Chance, která nahradí Fortunu. Chance přispěje částkou 260 milionů korun, což je výrazný nárůst oproti předchozím 80 milionům od Fortuny.

uniweb weby

Výrazná změna čeká všechny české fotbalové fanoušky v nadcházejícím ročníku. Applaus zažitým názvům jako Fortuna liga a Fortuna národní liga, nový generální partner profesionálního českého fotbalu se nazývá Chance - renomovaná sázková kancelář.

Následný velký tender letošní sezony je hodnocen jako úspěšný. Výrazné příjmy, které získal český profesionální fotbal pro nadcházející ročníky, potvrzují přitažlivost a prestiž spojení s českým fotbalem, prohlásil předseda LFA Dušan Svoboda.

Tato základní změna je velkým skokem vpřed. Fortuna poslední sezony platila 80 milionů korun, zatímco Chance přispěje částkou 260 milionů. „Vidíme to jako ‚šanci‘ pro český fotbal i naši sázkovku,' řekl Petr Knybel, generální ředitel skupiny Tipsport, které se Chance stal součástí. Zároveň uvedl, že svou investicí chtějí podpořit kvalitu sportu, který má stále velký růstový potenciál a zároveň pomoci Chanci zvýšit svou pozici na českém trhu.

K výše uvedené částce je třeba přidat, že za 432 milionů korun již profesionální fotbal prodal televizní práva na první a druhou ligu a práva na streamy sázkových kanceláří. Předtím tyto segmenty přinesly příjmy ve výši okolo 150 milionů korun.

„Celkově bude český profesionální fotbal od sezony 2024/25 pracovat s částkou blížící se 700 milionům korun. K tomu je třeba dodat, že výběrová řízení na audiovizuální práva pro zahraniční trhy jsou stále v procesu hodnocení,' informuje LFA. Výsledkem této dvoukolové soutěže může být zisk až v řádu desítek milionů.

Ve finále mluvíme o částce kolem 750 milionů korun, se kterou budou popracovat nejvyšší české fotbalové soutěže každou sezonu. Otázkou tedy zůstává, jak budou tato značná finanční prostředky rozdělena. Svoboda uvedl, že v této diskuzi nebude žádný klub protežován a princip solidarity mezi kluby bude silný.

Pro ty, kteří nestojí v čele tabulky největších českých sportů, mějme na paměti, že Chance už je partnerem druhé nejvyšší hokejové soutěže a nejvyšší mužské házené a ženského basketbalu. Nyní s velkou silou vstupuje do fotbalového světa.

„Ocenili jsme velký kus práce, kterou české fotbalové kluby odvedly v posledních letech. S takto významnou finanční injekcí se zlepší jejich ekonomická situace a společně posuneme český fotbal v oblastech dalších technologií, marketingu a práce s fanoušky. Věříme, že to posílí konkurenceschopnost českého fotbalu. Tak dáme českému fotbalu opravdovou šanci,' komentoval marketingový ředitel Chance, Jan Čumpelík.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy