Ostravští atleti míří na mistrovství Evropy

Ostravští atleti se pilně připravují na nadcházející mistrovství Evropy. Mezi hlavní postavy patří nadějný oštěpař, jenž analyzoval svou formu po přípravném soustředění a cílem je přístupit v Římě v nejlepší kondici. V boji se silnými soupeři, jako je Julian Weber, věří, že klíčová bude precizní příprava.

uniweb weby

Předejít evropskému šampionátu a doladit formu. To byly klíčové okamžiky, které přivedly nejlepší české atlety, včetně slibného oštěpaře, do Ostravy. Jakými zjištěními závod nadělil v rámci přípravy na nadcházející mistrovství Evropy?

'Uvědomil jsem si, že jsem po přípravném soustředění lehce stažený. Ještě je před námi pár věcí, které musíme doladit, aby se v Římě podařilo hodit ještě dál,' zhodnotil své vystoupení nadějný atlet. Tato sebereflexe je klíčová pro dosažení lepších výkonů.

Odkazuje to také na odhodlání porazit Juliana Webera, silného soupeře, který v Ostravě předvedl skvělou formu. 'Julian bude obrovský těžký soupeř. Udělám vše, abych v Římě nezůstal pozadu,' vyjadřuje své odhodlání český oštěpař.

Weber se na poslední chvíli přihlásil do závodu, což některé zaskočilo. Na otázku, zda se cítil zklamaný, odpovídá: 'Julian má momentálně lepší formu než Níradž Čopra, a každý závod s ním je těžký. Říkal mi: jednou vyhraješ ty, jednou já. A to je pravda.'

Mistrovský vítěz Níradž Čopra přišel do Ostravy ukázat se fanouškům, i když tentokrát nechyběl ani na tréninku. 'Nebyl jsem s ním v kontaktu, trénoval v Polsku. Možná se potkáme po závodě,' říká český atlet.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy