Pachatel loupeže v Třebíči v rukou policistů

Muž, který minulý týden v Třebíči fyzicky napadl mladíka, s nímž se znal, a vzal mu jeho mobilní telefon, čepici a batoh, skončil ve vazební věznici. Podezřelého muže dopadli policisté dopadli v den útoku, měl přes dvě promile alkoholu. Napadený mladík utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

uniweb weby

„Ve čtvrtek 5. října přijali policisté na tísňové lince 158 po půl osmé večer oznámení od zaměstnankyně obchodního domu, která uvedla, že ji požádal o pomoc mladík, který byl přepaden ve Zdislavině ulici v Třebíči. Napadený devatenáctiletý muž utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. Strážníci městské policie podezřelého muže nalezli v blízkosti baru nedaleko centra města. Policisté provedli u čtyřiadvacetiletého muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili přes dvě promile alkoholu. Dále se podrobil lékařskému vyšetření, při kterém mu byl odebrán biologický materiál za účelem zjištění, zda není pod vlivem drog. Podezřelého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění byl umístěn do policejní cely,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová

Kriminalisté shromáždili důkazy a na jejich základě poté zahájili trestní stíhání zadrženého čtyřiadvacetiletého muže z Třebíče. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ dodal Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že se jedná o recidivistu, který byl v minulosti už opakovaně soudně trestán. Mezi trestnou činnost, které se v minulosti muž dopustil, patří i násilné trestné činy. Naposledy byl za přečiny ublížení na zdraví a výtržnictví odsouzen v polovině předloňského roku k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který si odpykal na konci letošního února.

„Čtyřiadvacetiletý muž je obviněn z toho, že ve čtvrtek 5. října kolem půl osmé večer nejprve devatenáctiletému mladíkovi, který procházel po Zdislavině ulici, strhl z hlavy kšiltovou čepici, poté ho přinutil násilím a pod pohrůžkou dalšího násilí vydat mobilní telefon a batoh. Když mladík projevil známku odporu, obviněný muž ho bil pěstmi do oblasti hlavy, držel ho a své požadavky na vydání věcí zdůrazňoval násilím. Telefon i batoh mu mladík vydal z důvodu obavy z dalšího fyzického útoku. Když batoh podezřelý muž prohledával, využil napadený mladík situace, utekl, v blízkém obchodním domě požádal o pomoc a na místo byla přivolána policie, dodala tisková mluvčí.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. „Vznikla totiž důvodná obava, že bude muž trestnou činnost opakovat, pokračovat v ní nebo se bude trestnímu stíhání vyhýbat. Na základě rozhodnutí soudu byl obviněný vzat do vazby a policisté ho poté eskortovali do brněnské věznice. Za spáchaný zvlášť závažný zločin hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.
V letošním roce je to třetí loupež, kterou kriminalisté na Třebíčsku řešili, všechny se jim podařilo objasnit. Vloni došlo ve stejném období k pěti loupežným přepadením,“ uzavřela Jana Kroutilová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 12.10.2017 13:25




0 +
 

Hlavní zprávy