Policie ČR na Vysočině: „Informace na Facebooku o vraždě se nezakládají na pravdě“

Jihlavští policisté vyšetřují případ zveřejnění nepravdivých informací na Facebooku, které se týkají údajné vraždy sedmnáctiletého mladíka v Jihlavě, k níž mělo dojít ve čtvrtek 6. dubna v městském parku. Podle jejich vyjádření se žádný takový případ nestal.

uniweb weby

Policisté z Jihlavy popírají informaci šířící se na Facebooku, která se týká zveřejnění fotografie muže s textem označujícím ho za vraha. „V příspěvku jsou jeho autorem mimo jiné připojeny také informace, které muže na fotografii obviňují z toho, že ve čtvrtek 6. dubna usmrtil nožem v městském parku Jihlavy sedmnáctiletého mladíka. Příspěvek byl jeho autorem zveřejněn jako prosba k pomoci při pátrání po totožnosti muže na fotografii s výzvou k jeho sdílení. Během pátku 7. dubna příspěvek sdílelo několik stovek uživatelů sociální sítě.

Policisté veřejnosti sdělují, že informace v příspěvku se nezakládají na pravdě, žádný takový násilný trestný čin v Jihlavě neprověřují a informaci o pátrání po muži na fotografii nezveřejnili,“ popsal událost policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že v současné době policisté zjišťují autora příspěvku a vyhodnocují veškeré okolnosti i důsledky jeho zveřejnění na sociální síti Facebook.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizích práv a trestného činu šíření poplašné zprávy, případ v současné době prověřují. Dále bychom uživatele sociální sítě Facebook chtěli vyzvat, aby tento příspěvek nesdíleli a dále ho nešířili,“ uzavřela Jana Kroutilová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy