Poslední fáze přestavby jihlavského přivaděče: Kyvadlový provoz a nový kruhový objezd

Přestavba křižovatky na konci jihlavského přivaděče pod dálnicí D1 vstupuje do finální fáze. S přechodem do závěrečné etapy dojde k zavedení dvoutýdenního kyvadlového provozu, což přinese do oblasti omezení, na která jsou řidiči již zvyklí.

uniweb weby

Přestavba důležité křižovatky pod jihlavským přivaděčem u dálnice D1 míří do svého finále. Práce na kruhovém objezdu, který má zlepšit plynulost dopravy, vstoupí do závěrečné fáze, přičemž od 5. září bude po dobu čtrnácti dnů zaveden kyvadlový provoz. Tento úsek bude řízen semafory, což si vyžádá trpělivost zejména od řidičů, kteří tudy denně projíždějí.

Dokončovací práce a omezení v oblasti Tři věžičky

Podle informací od regionálního mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jiřího Veselého, byly nedávno dokončeny dlažební kostky na dělicích ostrůvcích a obrubníky, což přiblížilo stavbu kruhového objezdu k jejímu konci. Práce pokračovaly i na navazujícím dálničním exitu 112, kde byla obnovena vozovka a vylepšen systém odvodnění.

„Díky odstranění náletových dřevin je nyní celý prostor mnohem přehlednější, což výrazně přispěje k bezpečnosti dopravy,“ uvedl Veselý.

Součástí přechodu na finální fázi bude i vypnutí světelné signalizace na sousední křižovatce Tři věžičky, což povede k tvorbě kolon, podobně jako tomu bylo na počátku léta. Očekává se zdržení zejména při výjezdu z průmyslové zóny od Stříteže na silnici 38.

Nový kruhový objezd by měl být plně funkční během září, což přinese nejen plynulejší provoz, ale také bezpečnější podmínky pro řidiče v této frekventované části Jihlavy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy