Revitalizace Karlova náměstí

Revitalizace Karlova náměstí začíná. Co nás čeká a na co se připravit? Budou obchody a provozovny přístupné? Kde budou vánoční trhy? Dostaneme se na náměstí autem?

uniweb weby

Dlouho očekávaná revitalizace Karlova náměstí začíná. Centrum města čekají v následujících dvou letech velké změny. Kromě veškerých sítí, uložených pod povrchem náměstí, se lidé mohou těšit na sjednocení ploch náměstí, zklidnění dopravy v centru města, nové zastávky MAD, úpravu zeleně, podzemní kontejnery na tříděný odpad, včetně velké nádrže na dešťovou vodu, nový mobiliář, dva vodní prvky, důstojné stánky pro trhy, drobné výtvarné prvky v dlažbě a další. Náměstí v novém si budeme moci vychutnat v září roku 2022.

Jak budou práce postupovat?
Ve středu 16. září začnou výkopové práce na jižní, tedy horní straně náměstí. Bude se vyměňovat dešťová a splašková kanalizace a také vodovodní potrubí. Výkopy budou zabezpečeny mobilním oplocením a vstup do všech obchodů i provozoven bude zajištěn lávkou s přemostěním.

Předpokládaný postup prací počítá s tím, že v prvním roce, tedy závěr roku 2020 a rok 2021, se zhotoví horní část náměstí, přičemž spodní strana zůstane pro řidiče i chodce bez omezení. Po dokončení revitalizace horní strany náměstí se stavební firma přesune na spodní část.

Organizace dopravy
Náměstí bude po spodní straně obousměrně průjezdné, stejně tak bude umožněno parkování na hlavním parkovišti na Karlově náměstí. Uzavřen bude vjezd na horní stranu náměstí, do Hasskovy ulice a uzavřena bude také ulice Přerovského.

Městská autobusová doprava

Po celou dobu prací nebudou autobusy MAD zajíždět na náměstí. Od 1. října bude v půlhodinových intervalech převážet cestující malý autobus, z provizorních zastávek u Grandhotelu a staré pošty do ulice Vítězslava Nezvala, kam jsou přesunuty zastávky MAD z náměstí.

Vánoční náměstí
Ani v době revitalizace nebudou lidé v adventním a vánočním čase ochuzeni o program, výzdobu a vánoční trhy. Vše bude probíhat na Martinském náměstí, včetně vánočních trhů, výzdoby a celého programu.

Obchody a provozovny zůstanou přístupné

Po celou dobu revitalizace náměstí budou všechny provozovny, obchody, restaurace i služby přístupné veřejnosti.

Na mapovém serveru města se můžete podívat na všechny provozovny, které na náměstí jsou.


HARMONOGRAM PŘÍPRAVNÝCH PRACÍ:

27. 6. 2020 - 20. 11. 2020 - uzavírka ulice Přerovského

27. 6. 2020 - 15. 9. 2020 - uzavírka křižovatky Přerovského x Karlovo náměstí (průjezd autobusů zachován do 31. 07. 2020) - horní strana Karlova náměstí od křižovatky s ulicí Hasskova bude vedena v režimu obousměrného provozu - s couváním vozidel

01. 8. 2020 - 15. 10. 2020 - uzavírka Jejkovské brány - zřízení zastávek pro MHD na ulici Smila Osovského (před poštou) a na ulici Vítězslava Nezvala - přesun autobusových zastávek MAD z Karlova náměstí, uzavírka parkovacích stání, vjezd a výjezd u ulice Soukenická na povolení stavby, zřízení parkovacích stání v místě autobusových zastávek (horní strana náměstí)

15. 9. 2020 - 30. 9. 2020 - omezení parkovacích stání a uzavírka ulice Otmarovave výjezdu na ulici Smila Osovského, po místo uzavírky bude ulice vedena v obousměrném provozu


Zdroj: web https://www.trebic.cz/, Město Třebíč.


VIZUALIZACE, KARLOVO NÁMĚSTÍ

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy