Rozhodne až pátý zápas!

Galapředstavení zahozených šancí předvedli Skláři svým fanouškům během čtvrtého finálového utkání. Dobře zorganizovaná obrana hostí bránila všechny pokusy domácích, kteří se téměř vůbec nedostávali k dorážkám. Utkání nakonec po lítém boji přešlo do prodloužení, kde se s odřenýma ušima radovali hosté.

uniweb weby

Domácí vstoupili do utkání se změnou v brankovišti, Michala Koubského pro tento zápas nahradil Jirka Zvolának, kterému se během zápasu dařilo výborně. První třetina byla z obou stran opatrná, nikdo nechtěl jako první inkasovat. Domácí brzy dostali možnost přesilových her, ale využít ji nedokázali. Stejně tak ani hosté nedokázali svoji přesilovou hru přetavit v gól. Kohouti byli v první třetině mnohem nebezpečnější, jejich přechody do pásma měli hlavu a patu. Ale první třetina skončila smírně 0:0.

Druhá dvacetiminutovka probíhala vrežii Sklářů, kteří měli drtivý tlak a mnoho příležitostí ke skórování, ale šance se jim proměňovat nedařilo. Ve 34. minutě se Jaroslav Žák předčasně radoval z gólu. Jenže puk zůstal stát pod brankářem Nimmerrichterem. Rozhodčí již foukal do píšťalky, když Kamil puk vytřepal a beci vyhodili puk přes všechny čáry až ke Zvolánkovi. Nikdo zhráčů na ledě již o hru nejevil moc zájem, neboť si všichni, včetně Zvolánka mysleli, že hra je přerušená. Zvolánek jel za branku pro puk v domnění, že hra je přerušena. Toho využil Jakub Fúzik, který za brankou připravil Zvolánka o puk, objel branku a bez problému zakončil. Tohle byla snad jediná kaňka rozhodčích v zápase, jinak odpískali nádherné utkání. Do té doby lepší Skláře překvapivě inkasovaný gól zaskočil a několikrát se dopustili faulů. Hosté dostali možnost dlouhé přesilové hry pět na tři. Tu dokázali Skláři s vypětím všech sil přežít a zabránit tak inkasovaní druhého gólu před odchodem do kabin.

Vstup do třetí třetiny neměli Skláři tak jednoznačný jako do té druhé. Tentokrát se doslova bojovalo o každou píď ledu. Domácí se těžko dostávali do šancí, z kterých by mohli vyrovnat. Smazat vedení soupeře se jim povedlo až za pět minut dvanáct během přesilové hry. Radim Křišťan servíroval puk zrohu před branku, kde jej se štěstím procedil za Kamilova záda Honza Kubát. Gólem nabuzení Skláři chtěli otočit skóre ještě během základní hrací doby, ale jejich snaha přinesla jen vzájemné vyloučení domácího Dolinského a hostujícího Pejchy na 2+2 za hrubost, když domácí útočník nepříjemně dotíral na Kamila vbrance Kohoutů. V poslední minutě hry se pak nepříjemně, vsouboji u mantinelu, zranil soupeřův kapitán Václav Lesák. Lesák byl po zápase převezen sanitkou do nemocnice spodezřením na otřes mozku. Tímto mu přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat na ledová kolbiště.

Prodloužení už je spíše o štěstí a to světelákům chybělo. V nastaveném čase byli jasně lepší, vytvářeli si šance, ale Skláře trápila silná střelecká impotence. A jak říká nám dobře známé přísloví „nedáš, dostaneš“. Skláři si ve svém obranném pásmu špatně rozebrali hráče soupeře, Patrik Stehno našel před brankou dobře postaveného Jana Škvora, který, nikým nepokrytý, překonal brankáře Zvolánka.

Prohra po krásném utkání připravila Skláře i o druhý mečbol. Rozhodovat se tak bude v neděli od 17 hodin v České Třebové

Text: Filip Beneš

Foto Mašek Michal

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy