S kolem kolem Humpolce vyrazilo na dvě stovky cyklistů

Cyklisté z Humpolce a okolí si užili bezvadný sportovní víkend. V sobotu šlápli do pedálů svých strojů a projeli si třicetikilometrovou trasu, převážně v terénu. Do cíle přijeli nadšení a plní dojmů z překrásné krajiny a výhledů. „Trasa byla prima, místy pořádně náročná, ale ten dlouhý sjezd z kopce do cíle to byla paráda,“ nechal se slyšet jeden z cyklistů, který přijel mezi prvními. Nejrychleji trať zvládl Martin Kutiš, 32 kilometrů v terénu zdolal za hodinu a devět minut. Z dětí byl hvězdo

uniweb weby

Městské kulturní a informační středisko připravilo desátý ročník sportovní akce S kolem kolem Humpolce. V letošním roce se sešel rekordní počet cyklistů – na startu jich stálo 197.  Zúčastnilo se hodně dětí, dokonce i školou ještě nepovinných, a poměrně velké zastoupení měli letos senioři.  Akce se účastnili převážně místní, ale zaznamenali jsme účast cyklistů i z okolních měst, a dokonce jsme měli i jednoho cyklistu z Ameriky.

Pro cyklisty byly připravené dvě trasy, 16 a 32 kilometrů dlouhé, každý si na startu mohl vybrat dle svých možností a odvahy. Celá akce byla ještě rozdělena na závodníky, a pohodáře. Pohodáři nezávodí, v klidu si projedou celou trasu a akci pojmou jako výlet na kole. V cíli na všechny kategorie cyklistů čekalo občerstvení a také vystoupení „artistů“ na kolech. „Kluci na trialových kolech z týmu RideWheel nám předvedli kousky, ze kterých se tajil dech.  K vidění bylo třeba balancování na hraně o velikosti pár centimetrů čtverečních nebo skákání přes švihadlo  - ale vše na kole,“ uvedla Marcela Kubíčková z MěKIS Humpolec.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy