Studenti jihlavského gymnázia vybrali na dobrou věc přes 40 tisíc

Několik měsíců příprav vedených ředitelkou akademie profesorkou Ivanou Fexovou završilo ve čtvrtek 30. března už třetí školní akademií Gymnázia Jihlava.

uniweb weby

Třináctou hodinou byla otevřena Duhová kavárna, kde studenti a učitelé po celý den zajišťovali občerstvení pro návštěvníky prodejem svých vlastních výrobků. Nejen nejmenší návštěvníci měli možnost využít výtvarnou dílnu. Rekordní účast se projevila už v 15.00 při koncertu Hudebního sdružení Gymnázia Jihlava, v mnoha významných pěveckých soutěžích úspěšného školního sboru, kdy nezbylo v hudebně gymnázia jediné místo a někteří hosté museli sedět na chodbě. 

V programu samotné akademie, trvající přes dvě hodiny, měli návštěvníci možnost vidět taneční, hudební, akrobatická nebo recitační vystoupení. Nejvíce obdivovaným se stalo závěrečné vystoupení jazyků – skupiny studentů zpívaly pod vedením svých učitelů v angličtině, francouzštině, španělštině a ruštině. Po skončení hlavního programu následovala aukce děl vytvořených studenty vedená zástupcem a zástupkyní ředitele školy Milanem Taláčkem a Štěpánkou Poulovou. Na závěr vystoupil gymnaziální divadelní soubor Spoušť se svou inscenací In Anima, s níž dostal doporučení z přehlídky studentského divadla JID na Mladou scénu do Ústí nad Orlicí.

Letošní ročník akademie nebyl rekordní pouze návštěvností, návštěvníci letos přispěli dobrovolným vstupným, nákupem občerstvení v Duhové kavárně či předmětů od sponzorů a vydraženými díly studentů v aukci 40 010 Kč, téměř o 5 000 korun více, než tomu bylo v prvním (doposud rekordním) ročníku. „Myslím, že celé odpoledne bylo důkazem toho, že jsme schopni se pro dobrou věc nadchnout a sjednotit,“ zhodnotila ročník Fexová. Vybranou částku poukáže během příštího týdne škola darovací smlouvou na konto nadace Dobrý anděl, rozdělena na dvanáct částí se bude po celý rok přerozdělovat mezi rodiny nemocných v nouzi. Společně s předchozími dvěma ročníky přispěli studenti, učitelé a návštěvníci rodinám skrze nadaci Dobrý anděl přes 100 000 korun.

Fotografie: Milan Taláček a Jan Kodet

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 01.04.2017 09:10




0 +
 

Hlavní zprávy