Velikonoční putování a atrakce v Bystřici nad Pernštejnem

Na Velikonoce nabízí města v Česku různé akce a atrakce, jako Putování se Zubříkem v Bystřici nad Pernštejnem. Historická dráha mezi Moravskými Budějovicemi a Jemnicí zahajuje sezónu výletních vlaků.

uniweb weby

Na Velikonoční svátky připravila celá řada měst a obcí v České republice různé akce a atrakce. Jedním z příkladů je Bystřice nad Pernštejnem, která nabízí speciální trasu nazvanou Putování se Zubříkem. Ta je spojena s bohatou velikonoční výzdobou a končí až 14. dubna, díky čemuž ji lidé mohou dokončit i po skončení svátků.

Bystřice nad Pernštejnem, která známá svými výjimečnými výzdobami při svátcích, zve návštěvníky, aby se vydali do ulic města, kde je na nich čeká několika metrů dlouhá pomlázka a obrovské kraslice. 'Snažíme se udělat svátky co nejatraktivnější, jak to bylo při naší velmi úspěšné vánoční verzi, ale nechceme odhalovat všechny detaily, je to překvapení, které si každý musí objevit sám,' sdělil bystřický starosta Martin Horák.

Další zajímavou akcí připravila historická dráha mezi Moravskými Budějovicemi a Jemnicí. Právě na Velikonoce startuje další sezona výletů vlaky. Dráha z roku 1896, která je součástí kulturního dědictví naší země, nabízí výlety až do konce září.

Zajímavá tradice se udržuje na jihu země, v městě Telč. Dívky z folklorního souboru Podjavořičan budou během velikonočního pondělí koledovat a místo chlapců si s sebou ponesou pomlázky. Je to součást tradice, která se opakuje v přestupných letech. Po osmileté pauze způsobené pandemií se tak dívky opět pustí do koledování.

Na Vysočině se protočí zámky i klíče k hradům. Po zimní pauze otevírá řada památek své brány. Některé z nich, jako hrad Roštejn, dokonce uvítají první turisty už o velikonočním víkendu. Návštěvníkům se doporučuje také procházka po naučné stezce Roštejnská obora, která má start i cíl u hradu.

Pelhřimovské Muzeum rekordů nabízí návštěvníkům v rámci Velikonoc plno tematických zajímavostí, včetně miniatury kraslice z vajíčka, obřího exempláře z pětipatrového vejce nebo pomlázky z osmi prutů. Mezi těmito a dalšími akcemi si najdou zájemci i něco pro sebe. Ať už jste rodina s dětmi, nebo pátráte po nových kulturách a tradicích, velikonoční svátky přinášejí mnoho příležitostí k objevování a zábavě.

Ať už plánujete navštívit Velikonoce doma nebo venku, využijte nabídku těchto akcí a udělejte ze svátků nezapomenutelný zážitek. Nezapomeňte, že všechny akce jsou připraveny tak, aby byly bezpečné a zábavné pro návštěvníky všech věkových skupin. Šťastné Velikonoce!



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy