Výročí 100 let od založení státu se stalo příležitostí k dekorování praporu Kraje Vysočina pamětní hasičskou stuhou.

V roce 2018 se celkem více než 31 milióny korun z krajského rozpočtu podařilo spolufinancovat výstavbu požárních zbrojnic ve čtyřech obcích.

uniweb weby

Kraj Vysočina od svého vzniku patří mezi dlouhodobé podporovatele hasičů, a to jak dobrovolných, tak profesionálních

Jako poděkování za dlouhodobou vzájemnou spolupráci kraje a hasičů ji na hodnocení realizovaných projektů v tomto roce předal hejtmanovi Kraje Vysočina Jiřímu Běhounkovi ředitel Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina Jiří Němec a krajský starosta dobrovolných hasičů Jan Slámečka. 
„Díky širokému záběru činností jsou hasiči nejen významnou složkou integrovaného záchranného systému připravenou chránit zdraví i majetek druhých, ale patří neodmyslitelně také k životu na venkově. Podílejí se na organizaci nejrůznějších kulturních a sportovních událosteí, umějí oslovovat stále nové a nové příznivce. Jsem přesvědčen, že veškerá podpora ze strany obcí a kraje je na místě,“
říká hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. 
V roce 2018 se celkem více než 31 milióny korun z krajského rozpočtu podařilo spolufinancovat výstavbu požárních zbrojnic ve čtyřech obcích, podpořit nákupy dopravních automobilů pro dobrovolné hasiče a rovněž přispět na nákup vybavení jednotek požární ochrany obcí. Dotace na podporu a rozvoj směřovala i k profesionálním jednotkám Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy