Vysočina pod vodou - silné deště způsobují problémy

Na Vysočině napršelo 100 mm srážek a očekávají se další srážky zejména v oblasti Žďárských vrchů, kde mohou způsobit lokální problémy. Krajská povodňová komise a hasiči jsou připraveni na evakuace.

uniweb weby

Prozatím na Vysočině do dnešního dne v úhrnu spadlo 100 mm srážek. Maximum spadu se aktuálně očekává v oblasti Žďárských vrchů. Meteorologové odhadují, že během dneška v této oblasti srážky výrazně zesílí až na téměř 100 mm, stejné množství spadu vody se očekává během noci a přes neděli, pršet bude podle prognózy i v pondělí. Takto vydatné deště mohou způsobit v oblasti Žďárských vrchů lokální problémy.

Krajská povodňová komise a Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina mají nyní k dispozici seznam preventivních evakuačních center na území jednotlivých ORP.

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek včera v podvečer spolu s ministrem životního prostředí a ministrem zemědělství navštívil opakované jednání povodňové komise v Havlíčkově Brodě. Dnes dopoledne osobně monitoroval situaci v Bítovčicích na Jihlavsku, kde je provizorní dřevěný mostek ohrožován velkou vodou. Prozatím se podařilo bezpečně zajistit plynové vedení. Preventivně byla evakuována zhruba třicítka osob. Situace je pečlivě monitorována.

Neprůjezdná je silnice do Koroužného od Víru a od Švarce po silnici II/387 z důvodu havarijního stavu svahu v úsecích stavby opěrné zdi. Nyní se do Koroužného bude jezdit pouze po místní komunikaci od Bolešína. Staveniště je narušené vodou ze svahu nad ním.

Doplnění tiskové zprávy:

Složky IZS Kraje Vysočina, především pak profesionální hasiči od rána zasahují u desítek odstraňování polomů, asistovalo se u vyprošťování zatopeného automobilu u Ronova nad Sázavou, u Kostelní Myslové na Jihlavsku spadl strom na automobil. Nehoda se obešla bez zranění.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy