Vysočina slaví druhé místo v Turnaji čtyř regionů.

Od vítězství dělilo tým z Vysočiny horší skóre v počtu vstřelených gólů

uniweb weby

Už počtvrté se utkaly fotbalové týmy žáků ze čtyř regionů Česka a Rakouska o putovní pohár na Turnaji čtyř regionů. Pořadatelství se tentokrát ujal Jihomoravský kraj a v perfektně připraveném zázemí městského stadionu ve Znojmě přivítal dne 7. – 8. 6. 2018 mladé fotbalisty z Kraje Vysočina, Dolního Rakouska, Jihočeského kraje a Jihomoravského kraje. Počasí soutěži přálo, zápasy byly velmi napínavé a o vítězi rozhodovaly až výsledné počty gólů vstřelených do sítě soupeřů. Po shodném počtu bodů a remíze ve vzájemném zápase tak nakonec zvítězilo družstvo Jihočechů před týmem z Vysočiny. Na třetí místě se umístil kraj Jihomoravský a na čtvrtém místě tým z Dolního Rakouska.      

V předvečer fotbalových klání se jako už tradičně uskutečnil animační večer pod vedením zkušených koordinátorů z centra česko-německých výměn mládeže Tandem z Plzně. Ve zhruba dvouhodinovém programu plném soutěží a různých úkolů se žáci navzájem poznávali, učili se spolupracovat v mezinárodních týmech a snažili se procvičit své znalosti němčiny nebo angličtiny. Cílem těchto večerů je zábavnou formou navázat neformální kontakt mezi žáky, podpořit jejich jazykové vzdělávání a ukázat jim význam a důležitost studia cizích jazyků.

 

Všechny zmíněné regiony budou v nastavené spolupráci v oblasti vzdělávání, výchovy, mládeže a sportu pokračovat a dvoudenní turnaj se uskuteční i příští rok, kdy bude hostitelem Dolní Rakousko.

 

Konečné umístění krajů v turnaji:

  1. Jihočeský kraj

  2. Kraj Vysočina

  3. Jihomoravský kraj

  4. Dolní Rakousko

 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.06.2018 08:05




0 +
 

Hlavní zprávy