Vysočina získala třetí nejvyšší počet hlasů v anketě Kraj mého srdce 2020

V anketě Kraj mého srdce 2020 získala Vysočina třetí nejvyšší počet hlasů po prvním Jihočeském a druhém Jihomoravském kraji. Obdržela tři třetí místa v kategoriích KAM na letní dovolenou – pěší a cyklo, KAM na výlety s dětmi a KAM na koně a koňské stezky.

uniweb weby

„Z výsledků ankety mám obrovskou radost. Zejména po loňské mimořádně špatné turistické sezóně si tří třetích míst pro Vysočinu velmi vážím. Je skvělé, že na Vysočinu cestují rodiny s dětmi za klidem a pohodou, do přírody na výlety na kole, pěšky i na koni. Vsadili jsme loni, asi stejně jako ostatní kraje, vše na propagaci domácí dovolené, a to se nám vyplatilo. Zaznamenali jsme nárůst délky pobytu hostů na Vysočině i zvýšení návštěvnosti v letních měsících o 25 000 turistů,“ uvedl Tomáš Čihák, ředitel krajské příspěvkové organizace Vysočině Tourism.

Hlasování v anketě Kraj mého srdce probíhalo celkem v osmi kategoriích. Návštěvníci hodnotili kraje podle obliby a vlastních zkušeností v roce 2020, či podle toho, kam by se chtěli vydat. Vítězem podle počtu udělených hlasů se stal kraj Jihočeský před druhým Jihomoravským a třetí Vysočinou. Ta krom již zmíněných tří třetích míst v kategoriích KAM na letní dovolenou – pěší a cyklo, KAM na výlety s dětmi a KAM na koně a koňské stezky obsadila v dalších kategoriích 4. místo v kategorii KAM na zimní dovolenou, 6. místo KAM za zážitkem a adrenalinem, 6. místo – KAM za folklorem a tradicemi, 9. místo Kam na památky a historická místa a 12. místo KAM do lázní a wellness.

Martina Strnadová, Vysočina Tourism

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.04.2021 17:19




0 +
 

Hlavní zprávy