Značku Vysočina regionální produkt nově nese pivo z Telče a maso z Otína

Certifikaci a značku Vysočina regionální produkt mohou nově využívat pivovar Panský dvůr Telč resp. jejich čtyři originální piva Nádeník, Holomek, Hofmistr a IPA Klíčník.

uniweb weby

Certifikaci a značku Vysočina regionální produkt mohou nově využívat pivovar Panský dvůr Telč resp. jejich čtyři originální piva Nádeník, Holomek, Hofmistr a IPA Klíčník. Značkou osvědčující místní původ výrobku a vazbu na region, ale také jeho kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí, nově označí vyzrálé hovězí maso a masné produkty z rodinného Statku u Nahodilů v Otíně.

Certifikace tradičních výrobků s jasnou regionální stopou i zajímavým příběhem začala v roce 2007. Značka Vysočina regionální produkt má regionální výrobce zvýhodnit na trhu. O značku může požádat kterýkoli producent, který má sídlo v Kraji Vysočina. Certifikát a značku může využívat dva roky, poté je třeba certifikát obnovovat. Značku uděluje Zemědělská ekologická regionální agentura, o.s. (ZERA) s podporou Kraje Vysočina. Certifikáty Vysočina regionální produkt převzali zástupci producentů z rukou hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka, náměsktyně hejtmana Hany Hajnové a radního kraje Pavla Hájka.

Zdroj: TZ Kr-Vysocina.cz

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 29.08.2023 13:59



2 +
 

Hlavní zprávy