Bentley obléklo Bentaygu do tónů tajemného vesmíru

Že Bentley upravuje své vozy na míru zákazníkům, není žádná novinka. Protože co řidič, to osobnost. Letos ale dokázalo, že představivosti ani možnostem britské automobilky se meze nekladou. Pro amerického klienta vytvořilo masterpiece Bentayga Speed Space Edition.

uniweb weby

Divize Mulliner uskutečnila jen za první čtvrtletí letošního roku přes 100 individuálních zakázek. Bentaygu Speed Space Edition ale obdivuje celý svět.

Vesmírná tematika je patrná hned na první pohled. Dominantou exteriéru je tmavě šedý odstín Cypress se zelenými podtóny, který evokuje povrch měsíce. Jeho monotónnost rozbíjejí oranžové prvky (Orange Flames), které mají připomínat kometární prach nebo zářivé sluneční paprsky.

Interiéru vévodí tmavě kovově šedé barvy Beluga a Porpoise rovněž se zelenými podtóny, které zajímavě podtrhuje materiál Galaxy Stone. Tmavé čalounění Beluga-Porpoise připomíná noční oblohu a zajímavá osvětlená grafika zdobící prahy znázorňuje planety naší sluneční soustavy. Tajemnost vesmíru navíc zdůrazňuje použití Blackline designu.

Bentayga Speed
Space Edition je důkazem, že možnosti úprav vozů Bentley jsou neomezené stejně jako vesmír samotný.

Stále je to Bentayga

I když se vůz pyšní mnoha prvky vytvořenými přímo na míru, ve svém jádru je to pořád nezaměnitelná Bentayga Speed. Obra na čtyřech kolech pohání šestilitrový, dvěma turbodmychadly přeplňovaný motor V8. S výkonem 550 koní a točivým momentem 770 Nm dosáhne maximální rychlosti 306 km/h a z nuly na sto vás vystřelí za necelé 4 sekundy (konkrétně 3,9 vteřiny).

O ceně se mlčí

Přesnou cenu tohoto mistrovského díla Bentley tají. Běžná Bentayga Speed zákazníky vyjde v přepočtu na téměř 5,5 milionu. O kolik tato částka vzrostla po všech úpravách, můžeme jen spekulovat.

Komerční sdělení. Zdroj foto a text: inzerent

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy