Decentní oblázky na hroby

Období podzimu a zimy je vhodné k rozjímání. Napadlo vás, jak změnit vzhled hrobů? Přinášíme přehled oblázků, které je možné použít na dekorování míst posledního odpočinku.

uniweb weby

Jednoduchá práce s oblázky

Oblázky jsou velmi oblíbené na povrchy hrobů a okolní cestičky. Je to z důvodu snadné pokládky a údržby. Pytlované dekorační oblázky snadno odnesete nebo dopravíte po hřbitově. K pravidelné úpravě vám bude stačit prohrabání. Oblázky jsou mrazuvzdorné a tvarově i barevně stálé. V cestičkách jsou nejlepší menší velikosti, protože nepoškodí obuv.

Bílé oblázky

Příjemný dojem navodí bílé oblázky z mramoru. Bianco Carrara je poměrně slavný materiál, který se od renesance do dnešních dob používá v sochařství. Oblázky Thassos z Řecka se honosí titulem nejbělejšího dostupného materiálu. Má na sobě lesklé plošky, které odrážejí sluneční svit. Oba druhy oblázků navodí atmosféru vzpomínek na zesnulé blízké.

Růžové a vínové oblázky

Decentně působí oblázky Rosso Verona v tónech růžové až červenohnědé. Hřejivá barva je vhodná do cestiček i na povrchovou úpravu. Oblázky Rouge Royal jsou v temné vínové a protkané bílými žilkami. Vytváří efekt záblesku světla na temné obloze. Hřejivé barvy okrasných oblázků v podání obou mramorů působí méně tradičně, ale dokáží vyzdobit hrob těm, které už nespatříte.

Černé oblázky

Temná barva v podání krystalického vápence Nero Ebano je klasickou dekorativní surovinou na hroby. Valounky v černé barvě jsou vyjádřením hlubokého smutku v kamenné podobě. Tyto dekorační oblázky se při silném osvitu hrobu sluncem snadno udržují, protože vlivem zahřátí na nich nevyklíčí semena plevelů a náletových dřevin.

Nakupte oblázky v praktických pytlích a na paletách

Potřebujete pořídit okrasné oblázky a kamínky na hroby? Široký výběr okrasných oblázků naleznete na e-shopu Stonex.cz. Všechny druhy jsou v praktických pytlích, které pohodlně přenesete. Prodej oblázků probíhá už od 100 kg na paletě, kterou vám dovezou až před váš dům. Doprava je po celé České republice zdarma.

Zdroj obrázku: trezvo / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy