Máte rádi klobásy a salámy? Připravte si uzené pochoutky sami z čerstvých surovin z domácí udírny z našeho regionu.
Už pěknou řádku let pro vás rodinná firma Kaiser staví šroubek po šroubku domácí plechové udírny. Nemusíte sami řešit vlastní konstrukci, ani se bát, že někde uděláte chybu. Prostě objednáte a už druhý den žhavíte. Vše nachystáte k domácímu uzení během pár minut. Využití udírny je podle zvoleného typu buď sezónní do zimy, nebo celoroční u izolovaných udíren.
S domácí udírnou snadno připravíte lahodné uzeniny bez použití zbytečných aditiv. Užijete si výbornou chuť masa, vajec i sýrů s příjemným kouřovým aroma. Vyzkoušet můžete i houby, ořechy nebo brambory.
Nemáte ještě s domácím uzením zkušenosti? Bez obav. Obsluha udírny je velmi jednoduchá a intuitivní, takže si s ní poradí i naprostí začátečníci. Techniku správného nakládání a následného uzení si velmi rychle vypilujete, a brzy se z vás stane doslova uzenářský mistr.
Vlastnoručně vyrobené uzeniny si můžete vychutnávat kdykoliv na ně dostanete chuť. Blýsknete se s nimi na rodinné oslavě i na víkendovém setkání s přáteli.
Salámy a klobásy z obchodních řetězců se běžně vyrábějí z průmyslově zpracovaných masových směsí s minimálním podílem skutečného masa. Najdete v nich nejen kosterní svalovinu, ale také výrazný podíl vnitřností, sádla nebo loje.
Delší trvanlivost bývá u těchto výrobků vykoupená stabilizátory a vysokým množstvím soli. Konzistenci masové směsi vylepšují zahušťovadla a škroby. Pro lepší chuť a barvu se přidávají cukry (nejčastěji dextróza, maltodextrin nebo glukózový sirup), barviva, glutaman sodný a další dochucovadla. Koktejl těchto přídatných látek může způsobovat potíže s trávením, bolesti hlavy, únavu, zvýšení krevního tlaku a další zdravotní potíže.
Výborné klobásy
Připravte si:
Postup:
Chcete mít jistotu, že budou klobásy chutnat perfektně? Vyzkoušejte předem namíchanou směs koření na klobásky Homolkovic balíček.
Domácí salám vysočina
Budete potřebovat:
K výrobě domácího salámu si připravte mlýnek na maso a zvolte desku s otvory o průměru 3 mm.
Postup:
Díky domácí udírně si můžete uzené dobroty z kvalitních surovin připravit kdykoliv si vzpomenete. Tak raušovní uzení!
Komerční sdělení. Zdroj foto a text: inzerent