Už pěknou řádku let pro vás rodinná firma Kaiser staví šroubek po šroubku domácí plechové udírny. Nemusíte sami řešit vlastní konstrukci, ani se bát, že někde uděláte chybu. Prostě objednáte a už druhý den žhavíte. Vše nachystáte k domácímu uzení během pár minut. Využití udírny je podle zvoleného typu buď sezónní do zimy, nebo celoroční u izolovaných udíren.
S domácí udírnou snadno připravíte lahodné uzeniny bez použití zbytečných aditiv. Užijete si výbornou chuť masa, vajec i sýrů s příjemným kouřovým aroma. Vyzkoušet můžete i houby, ořechy nebo brambory.
Nemáte ještě s domácím uzením zkušenosti? Bez obav. Obsluha udírny je velmi jednoduchá a intuitivní, takže si s ní poradí i naprostí začátečníci. Techniku správného nakládání a následného uzení si velmi rychle vypilujete, a brzy se z vás stane doslova uzenářský mistr.
Vlastnoručně vyrobené uzeniny si můžete vychutnávat kdykoliv na ně dostanete chuť. Blýsknete se s nimi na rodinné oslavě i na víkendovém setkání s přáteli.
Salámy a klobásy z obchodních řetězců se běžně vyrábějí z průmyslově zpracovaných masových směsí s minimálním podílem skutečného masa. Najdete v nich nejen kosterní svalovinu, ale také výrazný podíl vnitřností, sádla nebo loje.
Delší trvanlivost bývá u těchto výrobků vykoupená stabilizátory a vysokým množstvím soli. Konzistenci masové směsi vylepšují zahušťovadla a škroby. Pro lepší chuť a barvu se přidávají cukry (nejčastěji dextróza, maltodextrin nebo glukózový sirup), barviva, glutaman sodný a další dochucovadla. Koktejl těchto přídatných látek může způsobovat potíže s trávením, bolesti hlavy, únavu, zvýšení krevního tlaku a další zdravotní potíže.
Připravte si:
Postup:
Chcete mít jistotu, že budou klobásy chutnat perfektně? Vyzkoušejte předem namíchanou směs koření na klobásky Homolkovic balíček.
Budete potřebovat:
K výrobě domácího salámu si připravte mlýnek na maso a zvolte desku s otvory o průměru 3 mm.
Postup:
Díky domácí udírně si můžete uzené dobroty z kvalitních surovin připravit kdykoliv si vzpomenete. Tak raušovní uzení!
Komerční sdělení. Zdroj textu a fotografií: Inzerent.