Jihlava: Netradiční obchodní dům, který musíte navštívit, a další tipy

Jihlava je české město s bohatou historií, která je spojena s těžbou stříbra. Co v Jihlavě podniknout, kde výhodně nakoupit a jakou stavbu musíte rozhodně navštívit?

uniweb weby

Stavba uprostřed náměstí, kterou musíte navštívit

Máte-li u sebe stříbrňáky, které chcete utratit, nenechte si ujít návštěvu obchodního domu Prior Jihlava. Ten byl postaven již v roce 1983 podle návrhu Zdeňka Sklepka. Již od počátku svého vzniku provázela tuto stavbu jistá kontroverze. Část obyvatel Jihlavy totiž byla přesvědčená o tom, že stavba se nehodí na Masarykovo náměstí, na kterém je umístěna, a měla by být zbourána. Už jen to je jeden z důvodů, proč musíte tento obchodní dům vidět na vlastní oči a nenechat si ujít ani jeho návštěvu.

Co nabízí vnitřní prostory netradiční stavby?

Uvnitř obchodního domu Prior můžete nakoupit nejenom potraviny. Uvnitř domu se totiž nachází také prodejna, která se specializuje výhradně na prodej armádního a vojenského oblečení, ale také zde sídlí populární řetězec s rychlým občerstvením. Každý si zkrátka uvnitř Prioru Jihlava přijde na své. Pod jednou střechou totiž pořídíte vše, co vám padne na mysl. S prázdnou rozhodně neodejdete ani pokud jste náročný nakupující.

Zábava pro všechny na jednom místě

Nedaleko obchodního domu Prior se nachází další stavba, jejíž návštěvu byste si neměli nechat ujít. Jedná se o zábavní centrum City Park Jihlava. Tento komplex nabízí na jednom místě zábavu pro celou rodinu. Kromě pestré nabídky obchodů, kaváren a restaurací, stojí za návštěvu i zábavní koutek ve stylu Zoo. Do City Parku Jihlava se navíc pohodlně dostanete také na kole, neboť v jeho blízkosti se nachází cyklostezka.

Jihlava je nádherné město, ve kterém můžete projížďku na kole spojit s návštěvou zábavního centra a při procházkách po centru narazit na netradiční obchodní dům.

Zdroj obrázku: Natalya Lys / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy