Kam na lyže? Do Harrachova nebo do Špindlerova mlýna?

Sjezdařská sezóna byla zpočátku poznamenaná vysokými teplotami a špatnými podmínkami pro lyžování a v průběhu dalších let to bude už jen horší a horší. Lidská aktivita a horké dlouhé letní dny se podepisují na naší planetě čím dál více. Ale nyní se k nám naštěstí opět vracejí chladnější dny a možná se k nám vrátí i trochu sněhu (a tím pádem i tolik potřebné vody). Kam se tedy můžete jet letos vyřádit?

uniweb weby

Sjezdařská sezóna se po roce zase probouzí. Lidé se těší na zimní radovánky, a proto se rychle plní ubytovny a sjezdovky. Pokud se vám poštěstí konečně se vymanit z práce, doporučujeme jet na chvíli oddechnout si do Harrachova nebo Špindlerova mlýna. Aktuální situaci ohledně ceníku, výšky sněhu, funkčních lanovek a dalších informací naleznete na jejich webových stránkách. Ale jedno mají společné – zábavu si zde užijí jak začátečníci, tak pokročilí jezdci!

Za sněhem do Špindlerova mlýna

Špindlerův Mlýn v Krkonoších zůstává bezesporu nejlepším českým lyžařským střediskem. Za lyžováním nebo snowboardováním do Špindlerova Mlýna přivádí mnoho Čechů, ale i cizinců ze západní a severní Evropy. A pokud hledáte významné sportovní akce, vydejte se spíše na skiareál svatého Petra.

Dalšími žádanými a velmi navštěvovanými skiareály jsou Medvědín, Horní Mísečky (které jsou spíše pro začátečníky), Hromovka (kde si užijete i noční lyžování) a další. Pokud se vám nebude chtít lyžovat pouze na jednom skiareálu (a třeba každý den vyzkoušet jeden z nich), nasedněte na skibus a nechejte se odvést kam chcete. Jestli to tu neznáte nevadí. Jistě vás potěší, že si tu můžete zalyžovat na 25 km sjezdovek, které disponují různou náročností. Díky tomu, že jsou uměle zasněžovány, můžete se na nich prohánět až do pozdního jara.

V případě, že si sebou chcete místo lyží brát snowboard (nebo obojí), budete mít k dispozici snowpark ¬– tedy konkrétně Burton Snowpark na svatém Petru nebo můžete využít menšího snowparku na Horních Mísečkách. Jak vidíte zábavy je tu dost. Ubytování ve Špindlerově mlýně si pak vyberete podle blízkosti daných skiareálů.

Harrachov – místo, kde se opravdu vyjezdíte

Pokud se podíváme na výčet úplně nejlepších skiareálů v České republice, určitě nám neujde Harrachov, jehož obliba je každým rokem větší. Mladí sportovci sem jezdí za velkým skokanským můstkem a vášniví lyžaři zase za perfektně upravovanými sjezdovkami. Na úbočí Čertovy hory najdete hned stovky kilometrů bílých tras a díky kvalitní údržbě zde sníh vydrží až do pozdního jara.

Kde všude můžete lyžovat v Harrachově:

  • Skiareál Rokytnice-Studenov
  • Skiareál Rokytnice nad Jizerou
  • Skiareál Rokytnice-Horní Domky-Lysá hora
  • Skiareál Modrá Hvězda-Bahýnka
  • Skiareál Paseky nad Jizerou
  • Skiareál Kořenov-Rejdice
  • Skiareál Černá Říčka

Každou trať si nejprve projeďte pomalejším tempem, aby vás po cestě nic nemohlo později překvapit. Některé tratě jsou prudší a jiné zase disponují nepříjemnými zatáčkami, tak ať neskončíte někde, kde nechcete. Harrachov je díky snadnému přístupu ze strany Szklarské Poreby oblíbený i u Poláků, kterých zde najdete opravdu hodně. Jestliže ze všeho toho lyžování dostanete hlad, můžete se stavit ve fastfoodovém zařízení, kde se i s jídlem usadíte v odpočívacích křesílkách.

V případě, že vás lyžování omrzí, zkuste navštívit nedalekou bobovou dráhu. Až budete unavení, zapadněte do svého hotelu a dopřejte si masáže či jiné služby, které hotel nabízí. Ubytování v Harrachově je sice dražší, ale budete opravdu blízko sjezdovek, takže na vás hned po ránu nebudou čekat daleké pochody.

Zdroj obrázku: Nadezda Murmakova / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy