Koncert Ivana Mládka ve Velkém Meziříčí odložen kvůli kolaudaci

Koncert Ivana Mládka a jeho Banjo Bandu ve Velkém Meziříčí v nové synagoze byl odložen kvůli nedostatku kolaudace jako kulturního prostoru. Synagoga, kde se mělo konat, může pojmout jen 80 lidí. Město ji chce obnovit jako kulturní centrum, což urychlí hygienické oznámení.

uniweb weby

Velkým Meziříčím se nesla zpráva o pozastavení dlouho očekávaného koncertu Ivana Mládka a jeho Banjo Bandu, který se měl konat tento pátek v nově otevřené synagoze. S okamžitou platností však město rozhodlo o jejím uzavření, jelikož není kolaudovaná jako kulturní prostor. Tento krok znamená nepříjemné komplikace nejen pro organizátory koncertu, ale i pro širokou veřejnost.

Podle platných předpisů se v prostoru synagogy může pohybovat maximálně 80 lidí. Koncerty a jiné akce však přitahují mnohem větší počet návštěvníků, kteří jsou lákáni nejen programem, ale i jedinečnou atmosférou místa. Synagoga, postavená z červených cihel, disponuje unikátní akustikou a je považována za kulturní památku s výrazným geniem loci.

Přestože synagoga oplývá stavebním půvabem, její porevoluční využití dlouhodobě budilo kontroverze. Po revoluci byla přeměněna na zastřešenou tržnici, kde se prodávalo zboží protkané blikajícími poutači. Před necelým rokem se však situace změnila, když město synagogu převzalo od židovské obce s cílem ji obnovit a přeměnit na kulturní centrum.

Město již dříve avizovalo svůj záměr synagogu opravit a znovu kolaudovat pro kulturní účely. Avšak aktuální události tento proces uspíšily. Hlavním důvodem bylo oznámení doručené na hygienickou stanici, což přimělo město k bezodkladným opatřením.

Budoucnost synagogy jako kulturního centra je nyní středem pozornosti veřejnosti. Obyvatelé Velkého Meziříčí i návštěvníci se těší na nové programy, které budou moci zažít v renovovaných prostorách. Město tak bere zodpovědnost za realizaci těchto plánů vážně a pracuje na tom, aby synagoga co nejdříve splnila všechny potřebné požadavky.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy