Mladí kuchaři září: Absolventi Gastroakademie míří do prestižních restaurací

Desítky mladých kuchařů úspěšně absolvovaly Gastroakademii, kde se učily moderní i tradiční českou kuchyni. Absolventi obohatí své zkušenosti v prestižních místních restauracích. Projekt zvyšuje kvalitu odborného vzdělávání a spolupráci mezi školami a restauracemi.

uniweb weby

Desítky mladých kuchařů úspěšně absolvovaly Gastroakademii, kde se měli možnost seznámit s přípravou moderních i tradičních českých jídel. Absolventi tohoto prestižního projektu letos obohatí své zkušenosti například ve velkomeziříčské Jelínkově Vile, Hotelu Slávie v Pelhřimově, jihlavských Třech Knížatech či v třebíčském Adam´s Bistru. 'Cílem projektu je především zvýšení kvality odborného vzdělávání v oblasti gastronomie,' uvedl radní. 'Dále také usilujeme o prohloubení spolupráce mezi školami a restauracemi jako potenciálními zaměstnavateli.'

Akademie nejenže pomáhá mladým kuchařům rozvíjet jejich talenty, ale také jim umožňuje účastnit se kulinářských soutěží. Jednou z nejvýznamnějších je podzimní Trophée Mille. Finále národního kola, které organizuje Kraj Vysočina, se uskuteční 2. listopadu 2024 v jihlavském Cityparku.

V regionu je k dispozici celkem devatenáct gastro oborů, které poskytuje třináct škol. Do letošní Gastroakademie se zapojí žáci z těchto škol: Gastro-technická střední škola Velké Meziříčí, třebíčská Obchodní akademie a Hotelová škola, OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava a havlíčkobrodská Obchodní akademie a Hotelová škola. Všechny tyto školy jsou zřízeny Krajem Vysočina.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy