Na co nezapomenout při rekonstrukci bytu?

Úplná nebo částečná rekonstrukce domácnosti bývá finančně i časově nákladnou záležitostí. Pokud chcete obydlí proměnit přesně podle svých představ, je nutné s předstihem promyslet každý detail. Čemu byste měli rozhodně věnovat pozornost, aby se vám rekonstrukce zbytečně neprodražila?

uniweb weby

Důkladná příprava je základ

Ze všeho nejdříve je třeba si promyslet, jak by nová domácnost měla vypadat. Pokud nemáte k dispozici žádnou technickou dokumentaci, načrtněte si podrobný plán bytu a zvažte, jaké stavební úpravy vás čekají. Chcete odstranit některou z příček? Rozšířit koupelnu? Přemístit kuchyň?

Při náročnějších zásazích do stavby se neobejdete bez odborného dozoru. Zejména u starších bytů byste měli nechat provést stavební průzkum a zaplatit si služby statiků, kteří posoudí, do jaké míry je možné zasahovat do stávající konstrukce. Ušetříte si tak mnoho peněz a starostí.

Nezapomeňte ani na své sousedy
– rekonstrukce si vyžádá určitý čas a zpravidla se neobejde bez (občasného) hluku. Obyvatele domu proto o svém záměru včas informujte a poproste je o shovívavost.

Nezapomeňte na bezpečnostní prvky

Investovali jste do rekonstrukce a nového vybavení své dlouholeté úspory? Pamatujte i na základní bezpečnostní opatření, kterými se můžete bránit proti případným škodám na majetku.

Základem jsou bezpečnostní dveře, díky kterým izolujete zvuky z chodby před bytem a současně chráníte svůj majetek před odcizením. Pokud máte v domácnosti plynový spotřebič, vyplatí se vám do interiéru nainstalovat detektor plynu, který vás včas upozorní na hromadící se škodliviny v ovzduší.

Sjednejte si vhodné pojištění

Díky rekonstrukci proměníte starý byt v moderní a útulnou domácnost. Někdy však stačí zkrat spotřebiče nebo nedbalí sousedé – a škoda je na světě. Aby vám v takových případech nezůstaly jen oči pro pláč a nemuseli jste se znovu pouštět do nákladných oprav, pamatujte na včasné pojištění majetku.

Díky spolehlivé pojistce získáte prodlouženou záruku na spotřebiče nebo si zajistíte asistenční služby, kdykoli je budete potřebovat. Jakmile se vám v domácnosti nějaké zařízení porouchá, stačí si vyžádat služby odborníků, kteří vám s opravou pomohou.

A pokud sousedům nad vámi náhodou vypadne odtoková hadice z pračky, nemusíte se bát, že byste malování stěn museli hradit jenom z vlastních prostředků. Budete se tak v nové domácnosti cítit mnohem klidnější.

Zdroj obrázku: Shutterstock

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy