Nový školní rok na Vysočině: Téměř 5700 prvňáčků začíná svou vzdělávací cestu

Na Vysočině začal nový školní rok a do školních lavic poprvé usedne téměř 5700 prvňáčků. Kraj Vysočina připravil pro nové školáky speciální uvítací balíčky, které jim pomohou bezpečně a s radostí vstoupit do světa vzdělávání.

uniweb weby

Nový školní rok na Vysočině začal dnes slavnostně a s velkým nadšením. Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek navštívil Základní školu Havlíčkova v Moravských Budějovicích, kde přivítal více než šedesát prvňáčků, kteří poprvé usedli do školních lavic. Tento významný den byl plný emocí nejen pro děti, ale také pro jejich rodiče a učitele.

„S velkým překvapením jsem sledoval, jak některé děti ihned po příchodu začaly číst z knížky, kterou dostaly jako dárek,“ sdílel své dojmy hejtman Schrek. Kromě knížky prvního čtení obdržely děti také bezpečný batůžek plný užitečných školních a přírodních pomůcek. Tento malý, ale významný dárek symbolizuje podporu a péči, kterou Kraj Vysočina věnuje vzdělávání a bezpečnosti dětí.

Základní škola Havlíčkova prošla v posledních letech rozsáhlou rekonstrukcí, do které bylo investováno téměř 100 milionů korun. Tato modernizace byla oceněna především rodiči, kteří své děti dnes do školy přivedli.

Slavnostní atmosféra panovala i v dalších částech regionu. Například v Telči děti zahájily školní rok v prostorách státního zámku, kde jim bezpečné batůžky rozdala náměstkyně hejtmana Hana Hajnová.

Všem malým školákům přejeme úspěšný vstup do světa vzdělání a pevně jim držíme palce při objevování nových vědomostí a zkušeností, které je v nadcházejícím roce čekají.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy