Petice proti větrným elektrárnám v okolí Strmilova. Vše rozhodne referendum

Iniciativa proti větrným elektrárnám v okolí Strmilova sílí. Místní obyvatelé se podpisem petice staví proti výstavbě, která byla dohodnuta bez konzultace s veřejností. Petice podnítila rozhodnutí o referendu, které proběhne 17. listopadu a bude určující pro další kroky města.

uniweb weby

Iniciativa proti plánované výstavbě větrných elektráren v okolí Strmilova nabírá na síle. Místní obyvatelé vyjadřují svůj nesouhlas podpisem petice. Podnětem se stala smlouva o výstavbě tří větrných elektráren v České Olešné, kterou město podepsalo bez konzultace s veřejností. Současně se jedná o další smlouvě s jinou společností.

„Odmítáme tuto výstavbu bez dostatečného informování obyvatel. Peticí se snažíme zabránit podpisu další smlouvy a doufáme, že se nám podaří i zvrátit stav u již podepsané smlouvy,“ uvedla Hana Jarčevská z petičního výboru. Dodala, že na základě sebraných podpisů a hlasů se zdá, že většina obyvatel je proti.

Zastupitelé města na základě této petice rozhodli o vyhlášení referenda. „Referendum nám poskytne jasný směr a uleví všem, protože výsledek bude závazný a předejde dalším diskuzím,“ sdělil starosta Martin Novák.

Referendum se bude konat 17. listopadu od 8 do 17 hodin, kdy se občané budou moci vyjádřit, zda souhlasí s výstavbou větrných elektráren na správním území města Strmilov. Výsledek referenda bude klíčovým faktorem pro další postup města v této věci.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy