Pochlubte se dokonale naleštěným autem

Pokud svého plechového miláčka opravdu milujete, jistě byste rádi, aby budil obdiv i u ostatních. Pocit, kdy se celá ulice otáčí právě za vaším autem je k nezaplacení.

uniweb weby

Leckdo by řekl, že něčeho takového lze dosáhnout pouze tak, že si pořídíte sportovní auto té nejvyšší třídy (a tomu odpovídající cenové kategorie). Ve skutečnosti lze ale takového efektu dosáhnout i mnohem snadněji a levněji: dokonalým leskem, díky němuž karoserie ze všeho nejvíce připomíná zrcadlo.

Jak auto opravdu dobře naleštit?

Lásku ke svému autu lze projevit mimo jiné tím, že u něj strávíte celé hodiny, po které jej budete ručně leštit a zahlazovat i tu nejmenší šmouhu. Pravda je však taková, že v případě ručního leštění nebude mít vaše snaha konce. Jinými slovy: rukou nikdy nedosáhnete opravdu dokonalého lesku. Bez ohledu na to, kolik času a energie mu věnujete, vždy se objeví nedostatky a nedokonalosti.

Jedinou šancí na skutečně maximální a stoprocentní lesk je totiž strojní leštička na auto schopné odleštit škrábance a udělat z jakéhokoliv auta model jako z autosalonu. Nejde přitom o nadsázku. Jedině s leštičkou totiž dosáhnete svého cíle, navíc za cenu relativně přijatelné námahy.

Na trhu se lze setkat se dvěma typy strojních leštiček. První z nich jsou tzv. orbitální leštičky, které jsou lépe ovladatelné a vhodné pro začátečníky. Druhou skupinu potom představují leštičky rotační. Ty se vyznačují vyšší účinností, současně však jejich ovládání vyžaduje přece jen více praxe a cviku.

Nezapomínejte na vosk

Nedílnou součástí péče o auto je potom také výběr toho správného vosku. Vosk na auto dokáže dát i staršímu autu vzhled nového vozu, to však není vše. Kvalitní vosk také karoserii chrání před takovými vlivy jako je sluneční záření, kyselé deště nebo usazování prachu a dalších nečistot.

Vosky lze v základním pohledu dělit na tekuté a pevné. Ty první se lépe nanáší, karoserii ale chrání kratší dobu. U pevných vosků jsou výhody a nevýhody nastaveny naopak. Je však třeba podotknout, že pevné vosky jsou spíše věcí profesionálů a jejich aplikace není vůbec jednoduchá. Speciální kategorie potom tvoří tzv. nanovosky nebo vůbec nejkvalitnější vosky karnaubské.

Zdroj obrázku: ronstik / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy