Proč krmit vašeho psa granulemi?

Proč byste měli krmit vašeho psa právě granulemi, když existuje i tolik dalších možností, jako například konzervy, suchá strava nebo čerstvé jídlo? Podívali jsme se na tuto problematiku a dnes se vám ji pokusíme zjednodušeně přiblížit. Představíme si jejich výhody a samozřejmě také nevýhody.

uniweb weby

Proč krmit psa granulemi?

Prvním důvodem, proč zvolit právě granule pro psy, je jejich jednoduchost. Krmení tímto způsobem prakticky nezabere žádný čas. Vše, co musíte udělat je koupit pytel a nasypat granule do misky, kde už se pejsek sám obslouží. Navíc se také velmi jednoduše skladují. Buď v uzavíratelném pytli nebo sudu na granule. S tím je spojeno i naprosto jednoduché dávkování, které je vždy přiloženo na obalu.

Druhý důvod, který je pro samotného psa mnohem důležitější je složení granulí. Naprostá většina tohoto druhu krmiva je přizpůsobena jejich potřebám a jsou tak výživově kompletní. Pes tak dostane vše, co potřebuje. Ať už jde o vitamíny, živiny nebo minerály, všechno je v patřičném poměru obsaženo právě v granulích. Nemusíte řešit žádné doplňky stravy nebo připravovat cokoliv navíc. Pejskovi totiž nic chybět nebude.

Jaké jsou alternativy krmení?

První alternativou jsou rozhodně konzervy. Ty pejskům určitě také vyhovují, jenže na rozdíl od granulí se cena vyšplhá do jiných výšin. Krmení konzervou vás může vyjít i mnohonásobně dráž a skladování, pokud budete brát větší množství, už není tak jednoduché. Obzvláště pokud je váš mazlíček alergik, jelikož hypoalergenní granule pro psy jsou v porovnání s konzervami opravdu za pakatel.

Druhou, dost nákladnou a náročnou možností, je čerstvá strava. Tím můžeme rozumět syrové maso, zeleninu nebo ovoce. Ovšem příprava těchto jídel probíhá prakticky denně a je velmi časově náročná, navíc dost drahá a hlavně se k pejskovi dostane jen minimum potřebných doplňků.

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy