Mezi nejoblíbenější patří bramborák, placka ze strouhaných brambor, smažená dokřupava na pánvi vymaštěné sádlem.
Což takhle si dnes bramborák připravit? Podle našeho receptu se vám podaří!
Bramboráky nejlépe chutnají čerstvé, hned po usmažení, tak jsou také nejkřupavější. Jak budou chladnout, jejich konzistence se změní z křupavé na tuhou až gumovatou. Na chuti jim to však neubere.
Servírujte je jako lehčí večeři nebo na chuť mezi hlavními jídly.
Tip: Menší bramboráčky poslouží jako skvělá příloha k masitým jídlům!
Na smažení bramboráků se nejlépe hodí litinová nebo nerezová pánev. Pokud takovou nemáte, nebo chcete mít jistotu, že se bramborák k pánvi při smažení nepřichytí, vezměte si pánev opatřenou nepřilnavou úpravou.
Bramborák by měl mít průměr kolem 20 centimetrů. U větších hrozí, že se při obracení budou trhat.
V klasické staročeské kuchyni se k bramborákům podávalo kysané zelí, které smažené jídlo odlehčilo.
Komerční sdělení. Zdroj textu a fotografie: Inzerent