Skrytá místa v autě, kde najdete VIN kód

Přemýšleli jste někdy nad tím, kde všude ve voze můžete najít VIN kód, který je tak důležitý při koupi ojetého vozu? Pokud ne, ale chystáte se na koupi ojetého vozu, určitě vám doporučujeme přečíst si tento článek, který se právě tomuto tématu věnuje. Pojďme společně zjistit, kde všude se dá VIN kód najít!

uniweb weby

Jak je již známo, VIN je zkratka "Vehicle identification number" a v češtině to znamená "identifikační číslo vozidla". VIN kód je složen z několika písmen a číslic a jedná se zároveň o výrobní číslo vozidla. Dle VIN kódu zjistíte historii daného vozidla, která vám napoví, co všechno už má vůz za sebou. Ověření je možné provést na stránce www.checkcardna.com.

VIN kód najdeme na různých místech v autě, možná i tam, kde byste to nečekali. Záleží také na značce a typu vozidla. Tak schválně, kde jinde byste ještě hledali VIN kód, kromě technického průkazu?

Kde všude najdete VIN kód? Na to se teď společně podíváme:

  • Velký i malý technický průkaz
  • V prostoru pod čelním sklem
  • V motorovém prostoru na dělící příčce
  • V motorovém prostoru na držáku pravé a přední pružící a tlumící jednotky
  • V motorovém prostoru na horním lemu podběhu
  • Často je také umístěn štítek s VIN kódem nad podlahou spolujezdce
  • Ten také bývá umístěn i nad pravým kolem vzadu na kabině
  • Pod kabinou na kostře horní plochy pravého podélníku

Tal jste dopadli se svými znalostmi? Věděli jste, kde všude se VIN kód skrývá?.

Právě VIN kód je důležitým parametrem a vodítkem při koupi ojetého vozidla. Není radno na toto zapomínat. Ihned zjistíte, zda informace v technickém průkazu vozidla sedí s prodávaným vozem. V každém případě je třeba dávat velký pozor, zda není VIN kód poškozen či zcela není vyměněna daná část vozu, kde se VIN nachází. To totiž značí vědomou manipulaci s automobilovým dílem a to je vážné znamení, že s vozem není něco v pořádku!

Doufáme, že vám tento článek pomůže rozpoznat všechna místa, kde se VIN kód nachází. Ještě jednou apelujeme na jeho důkladnou kontrolu, protože vám může o voze mnohé prozradit.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy