Vláda schválila konečnou podobu podmínek pro provoz zahrádek restaurací

Od dnešního dne budou moci lidé využívat zahrádky restaurací, musí být ale schopni při případné kontrole doložit, že splňují podmínky vyžadované mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví.

uniweb weby

Upřesnění podmínek pro restauratéry a jejich hosty odsouhlasila vláda na mimořádném jednání v pátek 14. května 2021.

Podle upraveného znění mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví bude zákazník oprávněn vstoupit na zahrádku restaurace jen v případě, že je schopen doložit, že byl očkovaný nebo že prodělal covid-19 nebo že byl otestován podle ministerstvem stanovených pravidel. Oprávnění ke vstupu bude muset zákazník doložit při případné kontrole hygieniky nebo policisty.

Ministerstvo z konečného znění opatření vypustilo také zákaz provozovatelům zahrádek poskytovat hostům internetové připojení. Zrušení tohoto zákazu se bude týkat i velkých obchodních center, kde platil už několik měsíců.

Vláda odsouhlasila také vydání nového znění mimořádného opatření, které řeší povinnosti zaměstnanců a OSVČ, kteří byli pozitivně testováni během plošného testování v zaměstnání. Předchozí mimořádné opatření zrušil svým verdiktem Nejvyšší správní soud kvůli tomu, že bylo chabě odůvodněné. Ministerstvo zdravotnictví proto situaci napravilo, znění samotného opatření se nezměnilo.

Vláda také vzala na vědomí informaci ministryně spravedlnosti o vzdání se funkce nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Oznámení o rezignaci ve smyslu § 11 odst. 1 zákona o státním zastupitelství bylo Ministerstvu spravedlnosti doručeno 14. května 2021. Funkce nejvyššího státního zástupce tak Pavlu Zemanovi ze zákona zanikne ke dni 30. 6. 2021.

Výsledky jednání vlády naleznete na http://www.vlada.cz/cz/vysledky-mimoradneho-jednani-vlady-14-kvetna-2021-188375/.

Poznámka redakce: 

Užitečné odkazy na PDF ke stažení


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy