Jachtař Kůdela povypráví o cestě přes oceán

Ve středu 19. října se v Městské knihovně Pelhřimov uskuteční přednáška Sám oceánem. Jeden z nejlepších českých jachtařů Tomáš Kůdela bude vyprávět o své letošní plavbě přes Atlantik a zpět do Evropy. Začátek je v 17.00.

uniweb weby

Tomáš Kůdela si letošní plavbou splnil velký sen. „Chtěl jsem zažít absolutní svobodu a nezávislost. Prošel jsem dlouhou cestu, než jsem si uvědomil, že tyto kvality mi poskytne jen moře a oceán,“ vypráví jachtařský instruktor, který se letos vydal na čtyřměsíční plavbu Atlantickým oceánem. Na jeho cestě ho doprovázeli lidé, kteří chtěli na svém životě něco změnit, prožít sílu přítomného okamžiku a spojení sami se sebou. „Byli to jak amatéři, tak i lidé, kteří už někdy na lodi pluli. Stali se právoplatnými členy posádky, naučili se kormidlovat, nastavit plachty, ale hlavně si plavbu užili,“ říká jachtař.

Na Bermudech však nastal zlom a Tomáš Kůdela musel nejtěžší úsek plavby plout sám. „Nevěděl jsem, kolik dní strávím na otevřeném oceánu ani co mi nevyzpytatelné moře přichystá,“ láká trochu tajemně na přednášku, na které uvidíte záběry z plavby a uslyšíte vyprávění o totálním vyčerpání, ztrátě autopilota ale i vytouženého pocitu svobody a nalezení sebe sama.

Tomáš Kůdela také už teď připravuje další plavby. „V příštím roce mám v plánu Francii, Belgii, Nizozemsko a Německo, v létě bych rád plul do Norska,“ uzavírá Kůdela s tím, že přesné termíny cest teprve ladí a zveřejní je co nejdříve na www.tomaskudela.cz.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
14.10.2016 16:18




0 +
 

Hlavní zprávy