Krok od titulu! Brodští softbalisté mohou za týden vyhrát extraligu

Skvěle vstoupili brodští softbalisté do finálové série extraligy. Favorizované pražské Spectrum zdolali v sobotu 7:3, v neděli pak před domácím publikem 6:0 a za týden můžou slavit historický titul.

uniweb weby

Softbalisté z Havlíčkova Brodu o extraligovém titulu sní roky, nikdy se mu ale nedokázali ani přiblížit. Letos však mají šanci, která se nebude opakovat možná roky. Po prvním finálovém víkendu totiž vedou nad pražským Spectrem 2:0 na zápasy a jediné vítězství je tak dělí od zisku zlatých medailí.

Do finálové série Broďáci vstoupili v sobotu v Praze. Úvodní zápas byl dlouho vyrovnaný, do trháku Hroši vyrazili až ve čtvrté směně, kdy se díky dlouhým odpalům Ondřeje Dibelky a Anthonyho Beaumonta dostali do vedení 4:1.

Soupeř sice následně snížil na 4:3, v páté směně ale zaúřadoval Alfons Oveinikovas, který dvoubodovým homerunem poslal brodské softbalisty do náskoku 6:3. Broďáci pak zbytek zápasu kontrolovali a po výhře 7:3 se ujali vedení 1:0 na zápasy.

O necelých 24 hodin později pak pod umělými světly v domácí Hippos aréně Hroši úřadovali ještě rázněji. Už v první směně se dostali do náskoku 3:0, ve čtvrtém dějství pak zvýšili na 6:0.

Celek z Prahy na rychlý nástup nedokázal zareagovat a utkání tak skončilo kvůli vysokému rozdílu už po šesti směnách. Hroši po prvním finálovém víkendu vedou 2:0 na zápasy.

Třetí utkání finálové série hrané na tři vítězná utkání je na programu v Praze v sobotu 15. října, pokud by jej brodští softbalisté prohráli, čtvrtý duel se bude hrát v neděli 16. října v Havlíčkově Brodě. Případné páté utkání by se pak hrálo o další týden později.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 09.10.2016 20:54




0 +
 

Hlavní zprávy