U hvězdárny v Třebíči je nové lanové hřiště pro děti

V místě takzvaných boroviček v městské části Horka-Domky v Třebíči vyrostlo se začátkem prázdnin nové lanové hřiště pro děti. Radnice na tento projekt získala 50 tisíc korun v soutěži ve třídění nápojových kartonů Kam s nápojáčem.

uniweb weby

Smyslem kampaně bylo zvýšit povědomí o správném nakládání s použitými obaly od mléka a džusů - nápojovými kartony. Občané Třebíče v anketě rozhodovali, jak bude případná výhra v soutěži využita. Z ankety vítězně vyšlo dětské lanové hřiště. Třebíč se v této soutěži umístila na druhém místě za Opavou. 

Nové lanové hřiště je zatím složeno z pěti prvků, které jsou zavěšené přímo na stromech a jsou přístupné dětem od tří let. Těm nejmenším pochopitelně s dopomocí rodičů, jak je vysvětleno i v návštěvním řádu. 

„Místo pro hřiště bylo zvoleno s ohledem na blízkost kluboven skautského střediska Srdíčko, hvězdárny i školy na Václavském náměstí,“ vysvětluje umístění hřiště místostarosta Milan Zeibert a dodává, že dřívější označení lesíka jako „borovičky“ je už s ohledem na vzrůst stromů matoucí. Pokud by to byly borovičky, nemohlo by na nich takové hřiště vzniknout.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.07.2017 09:43




0 +
 

Hlavní zprávy