Potravinová banka obdržela téměř 18,1 tuny potravin

Potravinová banka v Ledči nad Sázavou obdržela téměř 18,1 tuny potravin a drogistického zboží v letošní jarní sbírce. Vedoucí sbírky, Eva Šilhanová, uvádí, že sbírka je stále otevřená až do 23. dubna a lze podpořit i virtuálně.

uniweb weby

'Mouka a olej byly mezi nejhojněji zastoupenými položkami v naší sbírce,' uvádí Eva Šilhanová, vedoucí potravinové banky v Ledči nad Sázavou. 'Také jsme obdrželi mnoho balení sušenek a dalších sladkostí.' Mezi přijatými dary se našlo i mnoho balíčků dětských plen, což je položka, kterou potravinová banka vždy velmi vítá.

'Vždy potřebujeme také prací prášky, dětskou stravu a další drogistické zboží,' pokračuje Šilhanová. 'Tyto produkty bývají poměrně drahé, takže jejich přítomnost v naší sbírce často není tak hojná, jak bychom potřebovali.'

Na letošní jarní sbírku na Vysočině se zapojilo celkem 26 obchodů a 208 dobrovolníků. 'Celkově jsme obdrželi 18,1 tuny potravin, což je více než při podzimní sbírce minulého roku,' sděluje ředitelka ledečské potravinové banky.

Po třídění darů potravinová banka připravuje balíčky, které následující týden začne rozdávat těm, kteří je nejvíce potřebují. Darované potraviny a drogistické zboží by měly dle jejich odhadů vystačit na přibližně dva měsíce.

Sbírka potravin v Ledči nad Sázavou probíhá až do 23. dubna a je možné na ni přispívat i virtuálně na webových stránkách několika online prodejců potravin.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy