Last minute versus First minute: Která nabídka se vyplatí při cestě do Chorvatska?

Čelíte každoročně stejně otázce a nevíte, zda si svou letní dovolenou na Jadranu sjednat s větším předstihem nebo její výběr nechat na poslední chvíli? Při sjednávání dovolené na první i poslední chvíli nezáleží pouze na částce, kterou ušetříte, ale v úvahu byste měli vzít i svou povahu. Jak dobře čelíte stresu, jak zdatní jste v plánování a s jakým předstihem si můžete naplánovat dovolenou v práci?

uniweb weby

Pro koho je vhodný last minute?

Last minute nabídky jsou vhodné pro všechny, kteří si chtějí udělat radost na poslední chvíli, nevadí jim narychlo si sbalit kufry a vydat se vstříc novému dobrodružství. Last minute Chorvatsko vám pomůže ušetřit peníze, ale na druhou stranu vyžaduje určitou flexibilitu a také se připravte na to, že budete muset udělat řadu kompromisů.

Pro koho je vhodný first minute?

Oproti tomu first minute nabídky nabízejí mnohem větší možnost výběru a také vám poskytnou více času na naplánování celé dovolené. Máte tak možnost si v klidu nakoupit nové plavky, sluneční brýle, dámské košile, šaty či si třeba v klidu nastudovat průvodce. Musíme samozřejmě vypíchnout i to, že při rezervaci na first minute máte více času na zaplacení a nemusíte celou částku uhradit najednou. Z pohledu pojištění jste na tom také lépe, protože pokud by se dovolená neuskutečnila, vrátí se vám peníze.

Last minute versus first minute: Co je levnější?

Pokud se blíží datum dovolené a nikdo o ni nejeví zájem, začne její cena postupně klesat. Když začnete nabídky last minute kontrolovat včas a budete je hlídat, můžete skutečně na dovolené ušetřit třeba až 50 %. Na druhou stranu nabídky first minute také často lákají na slevy a poměrně velký vliv na celkovou částku, kterou za dovolenou zaplatíte, má i štěstí.

Na co si dát pozor? Atraktivní ubytování v oblíbených lokalitách rychle mizí

Na cenu zájezdů a ubytování mají vliv také lokality, které si vybíráte. Nabídka ubytování v oblíbených a turisticky atraktivních lokalitách rychle mizí a ty nejlepší hotely, apartmány i penziony jsou brzy pryč. Když si vyberete konkrétní ubytování a víte, že leží v populární a hojně navštěvované lokalitě, šance, že bude volné těsně před vaší dovolenou, je poměrně nízká.

Oblíbené chorvatské lokality

Která jsou ta nejnavštěvovanější místa v Chorvatsku, kam se ročně vypraví tisíce Čechů?

  • Makarská
  • Dubrovník
  • Pula
  • Zadar
  • Poreč
  • Omiš
  • Split
  • Baška Voda

Tato místa v létě praskají ve švech a je v nich skutečně rušno. Chcete-li je přesto navštívit, můžete se ubytovat v jejich blízkosti.

Která místa při dovolené v Chorvatsku navštívit?

Ať už u vás zvítězí dovolená s velkým předstihem či naopak na poslední chvíli, existují místa, která zkrátka a dobře musíte alespoň jednou za život v Chorvatsku navštívit. Která to jsou? Jednoznačně město Trogir, kterému se přezdívá Malé Benátky. Leží v něm hned několik antických památek a jeho historické jádro je na seznamu UNESCO.

Stejně tak byste se měli lodí vydat na Kornatské ostrovy, které jsou tvořeny téměř 150 ostrůvky. Na seznamu samozřejmě nesmí chybět ani legendární Plitvická jezera, která jsou tu nejnavštěvovanější chorvatskou atrakcí vůbec. Není divu, že právě Plitvická jezera si zamilovali také filmaři a vznikl zde například film Poklad na Stříbrném jezeře.

Pokud již nyní víte, že strávíte letošní léto v Chorvatsku a chcete mít klid a špatně snášíte stres, podívejte se first minute nabídky a sjednejte si vše s řádným předstihem. Jestli ale chcete ještě více ušetřit, jste flexibilní, nevadí vám dělat kompromisy a nezastaví vás ani zúžený výběr nabídek, počkejte si do posledního okamžiku a vyberte si nějaký last minute.

Zdroj obrázku: borevina / stock.adobe.com

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy