Loupež v prodejně kriminalisté objasnili

JIHLAVSKO: Ze spáchání trestných činů byli obviněni dva muži

uniweb weby

Jihlavským kriminalistům se podařilo objasnit loupež, ke které došlo letos na jaře. Pozornost dvou mužů z Prahy, kteří do Jihlavy přijeli, upoutala náhodná prodejna a jejich cílem se stala krabice plná cigaret. Kromě loupeže v obchodě byli obviněni ještě z krádeže, které se dopustili v Praze. Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou mužů, jeden z nich je v současné době ve věznici, kde si odpykává trest za jinou trestnou činnost.  K loupeži došlo v první polovině března v lokalitě ulice Romana Havelky. Do prodejny přišli v dopoledních hodinách dva muži a přes odpor zaměstnankyně si odnesli krabici s cigaretami. Žena neutrpěla zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření. Muži vzali zboží za více než šedesát tisíc korun. 
Následně přijali policisté oznámení a případ začali prověřovat. Provedli šetření, po mužích pátrali, shromažďovali a vyhodnocovali poznatky a informace. Postupně se dostali na stopu podezřelých mužů a následně se jim podařilo zjistit jejich totožnost. Jeden z podezřelých je umístěn ve věznici v souvislosti s jinou spáchanou trestnou činností. Na druhého muže vydal státní zástupce souhlas se zadržení a policisté po něm vyhlásili celostátní pátrání. Na začátku tohoto týdne muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu zadrželi v Praze, jeho další cesta směřovala na jihlavské policejní oddělení a byl umístěn do cely. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání mužů ve věku osmačtyřicet a padesát let, oba z Prahy. „Muži byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu krádeže, oba trestné činy spáchané formou spolupachatelství,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Oba obvinění muži jsou opakovaně soudně trestaní recidivisté. Muži jsou obviněni z toho, že v jihlavské prodejně jeden z nich vstoupil do prostoru pro zaměstnance, napadl ženu, která se mu v jednání snažila zabránit, a vzal krabici s cigaretami. Druhý obviněný muž ji poté převzal a oba z prodejny odešli. Kromě loupeže čelí muži ještě obvinění z toho, že v druhé polovině března odcizili kolem poledne krabici s cigaretami v Praze. Jeden z nich odvedl pozornost prodavačky a druhý z prodejny krabici nepozorovaně odnesl. Při krádeži vznikla škoda za necelých sedmdesát tisíc korun. 
Cigarety si muži v obou případech po činu rozdělili, následně je využili k prodeji a finančnímu zisku i k vlastní spotřebě. Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 
Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let. por. Bc. Jana Kroutilová, komisař 26. října 2022



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 26.10.2022 11:58



0 +
 

Hlavní zprávy