Nejlepší webové portály Vysočiny

Soutěž Zlatý erb vyhlašuje nejlepší webové stránky obcí na Vysočině. Vítězi jsou Třebíč, Poděšín a zámečtí hasiči ze Žďáru nad Sázavou. Soutěž zahrnuje i speciální kategorie, jako portály škol či hasičských sborů.

uniweb weby

Soutěž o nejlepší webové stránky obcí na Vysočině, Zlatý erb, dospěla do svého vrcholného bodu. Již od loňského roku soutěž přináší novinky – například automatické hodnocení obcí s rozšířenou působností. Díky tomu se nemusí takové obce přihlašovat. Výsledky tohoto ročníku byly vyhlášeny a přinesly nám spoustu zajímavých výsledků.

Ve kategorii nejlepší webový portál obce s rozšířenou působností se na prvním místě umístila Třebíč, následovaná Jihlavou a Velkým Meziříčím. V kategorii obcí bez rozšířené působnosti zvítězil Poděšín, druhé místo obsadila Polná a třetí skončil Nížkov.

Veřejnost měla možnost udělit svou vlastní cenu pro nejlepší webový portál. V kategorii obcí s rozšířenou působností získaly nejvíce hlasů Moravské Budějovice a v kategorii bez rozšířené působnosti zvítězil Nížkov.

Vysočina má také několik speciálních kategorií v rámci krajského kola soutěže. Jednou z nich je hodnocení webových portálů sborů dobrovolných hasičů. V této kategorii pravidelně na předních místech obsazují „zámečtí hasiči“ ze Žďáru nad Sázavou. První místo získal SDH Žďár nad Sázavou 2 - Zámek, následovaný SH ČMS – SDH Svratka a SDH Bohdalov.

Na Vysočině mají svou kategorii také webové portály školských zařízení. V posledních letech stále častěji nabízí aktuální informace, očekávané události, ale i zábavu a osvěžení, což ocení jak studenti, tak i návštěvníci stránek. Věnuje se velká pozornost také kybernetické bezpečnosti těchto stránek. Nejlepší webový portál školského zařízení získala Základní škola a Mateřská škola Blatnice, okres Třebíč. Druhé místo pak obsadila Česká zemědělská akademie v Humpolci a třetí Základní a mateřská škola Bohdalov.

Partnery krajského kola soutěže Zlatý erb jsou GORDIC, CESNET a ARICOMA. Těšíme se na další ročník soutěže a na pokračování vylepšování webových stránek obcí a jejich zařízení na Vysočině, které následkem zlepšeného hodnocení již nemusí podstupovat registraci.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy