Nový rok přinese projekt integrovaného jízdného ve městě Třebíč a krajských linkách

Město Třebíč začlení od Nového roku krajské linky do svého dopravního systému, což zlepší dostupnost městské hromadné dopravy pro obyvatele a návštěvníky. Na integrovaných linkách bude platit městský tarif, což usnadní a zefektivní pohyb po městě a okolí.

uniweb weby

Od Nového roku se třebíčští cestující mohou těšit na významnou novinku v oblasti městské hromadné dopravy. Město Třebíč totiž začlení projíždějící krajské linky do svého dopravního systému. To znamená, že na těchto linkách bude platit městský tarif, což usnadní a zpřístupní pohyb obyvatel po území města a jeho okolí.

Regionální autobusy budou nyní při cestě mezi městskými zastávkami uznávat předplacené jízdní karty třebíčské MHD s vyznačenou časovou platností a doplněním, že se jedná o integrovaný jízdní doklad VDV. To přinese výhody nejenom pro místní obyvatele, ale také pro návštěvníky města.

Starosta Třebíče, Pavel Pacal, komentuje novou možnost využití veřejné dopravy: „Cestující v třebíčské autobusové dopravě budou moci jezdit regionálními modrými autobusy na jízdné tarifu MHD v rámci zóny Třebíč. To například znamená, že na jízdní doklad MHD mohou jet na zastávku Střítežská u STOP-SHOPu modrým autobusem.“

Jednorázové jízdenky, čtyřiadvacetihodinové jízdenky, půlroční a roční předplacené jízdenky na třebíčských kartách budou nově platné i v autobusech VDV. Martin Hyský, předseda Výboru pro strategické projekty Zastupitelstva Kraje Vysočina, informuje: „Uvedené jízdenky budeme uznávat v našich autobusech a vlacích zastavujících na území města Třebíče.“

Třebíčská MHD tak nabídne obyvatelům a návštěvníkům města ještě více možností, jak se pohybovat po městě a jeho okolí. Integrace krajských linek do městského tarifu představuje velký krok směrem k větší flexibilitě a efektivitě veřejné dopravy a zvedá laťku pro další města a kraje.

V souvislosti s touto novinkou platí, že pokud máte v plánu navštívit Třebíč či jeho okolí, můžete tak učinit s ještě větším komfortem a pohodlím díky nově integrovanému jízdnímu dokladu VDV. Nejen že vám to ušetří čas a námahu při hledání parkovacího místa, ale také přispějete k životnímu prostředí tím, že použijete veřejnou dopravu místo osobního automobilu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.02.2024 14:19



0 +
 

Hlavní zprávy