Přijďte k nám na návštěvu vzkazují děti z Nové Vsi u Chotěboře

Během dvougeneračního projektu se spojila moudrost stáří a elán mládí. Při projektu Přijďte k nám na návštěvu se setkávaly děti z Dětského domova a Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc v Nové Vsi u Chotěboře se staršími lidmi z Domova pro seniory v Havlíčkově Brodě.

uniweb weby

První návštěva se uskutečnila v  Domově pro seniory se zvláštním režimem v Břevnici. Děti prožily příjemné odpoledne ve společnosti seniorů, kteří trpí demencí či Alzheimerouvou chorobou. Děti chtěly znát jaký byl  život seniorů, vyptávaly se na jejich rodiny. Důchodci ochotně odpovídali, s velkým zájmem se zajímali také o jejich osudy a život v dětském domově.  Děti se chtěly pochlubit svým bydlením a zázemím, a tak se další návštěva odehrávala v Nové vsi u Chotěboře.
Děti seniorům ukázaly své pokojíčky, připravily si pro ně drobné dárečky, prošly se s nimi v přilehlém parku. Další návštěva byla opět v domově pro seniory, ale tentokrát U Panských v Havlíčkově Brodě.  Zde se naoplátku děti seznámily se soukromím seniorů, prohlédly si společně s nimi jejich ubytování a fotografie. Senioři si s dětmi povídali o tom jaký vedli život za svého mládí. Připravili si pro ně také občestvení.
Všechna odpoledne strávená propojením dvou generací byla velmi příjemná a přínosná pro obě strany. Děti se učily ohleduplnosti a úctě ke stáří, seznámily se s tím, jaký život, povinnosti a zábava byla dříve. Senioři naopak měli možnost vrátit se ve vzpomínkách do svého mládí, s dětmi znovu omládnout.  Součástí tohoto projektu byla i tvorba společného kalendáře pro rok 2017. Fotografie v kalendáři se nesou v duchu retro. Všichni zúčastnění si přípravu a fotografování kalendáře velice užili.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy