Oskar za třídění pro Pelhřimov

Pelhřimov získal titul Odpadového Oskara v třídění odpadů v Kraji Vysočina v kategorii měst nad pět tisíc obyvatel. V soutěži, kterou pořádá ekologické sdružení Arnika je hodnoceno, jakou formou obce třídí bioodpad a kolik lidé za svoz odpadů platí.

uniweb weby

Arnika vybere vítěze v jednotlivých krajích a poté i republikového. Soutěž se koná druhým rokem s cílem popularizovat obce, které ročně vytvoří méně než 150 kilogramů směsných komunálních odpadů na obyvatele.
Pelhřimov, s produkcí směsného odpadu 142 kg na 1 obyvatele a rok, je jediné město v Kraji Vysočina v této kategorii, které se dostalo s produkcí směsného odpadu pod 150 kg.
 
K poklesu přispěl rozvoj třídění bioodpadů ve městě. „Všechny kvalifikované i vítězné obce si zaslouží velkou gratulaci a uznání. Nejen proto, že jsou inspirací pro další města a vesnice, ale jednoduše i proto, že dobré výsledky by neměly zůstat nepovšimnuty. Platí to i pro odpadové hospodářství, které většina lidí bere jako samozřejmou rutinu. Přitom i zde platí, že to jde dělat dobře, lépe i nejlépe,“ uvedl mluvčí Arniky Jan Vávra.

Více informací naleznete na: arnika.org.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 29.11.2016 15:37




0 +
 

Hlavní zprávy